6.5 C
Purmerend
zondag 5 februari 2023
HomeHart van de RegioPurmerendse Simone krijgt haar droomdag van Dream4Kids

Purmerendse Simone krijgt haar droomdag van Dream4Kids

Purmerend – Stichting Dream4Kids organiseert unieke droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar, die een ernstig traumatische ervaring hebben gehad; denk aan een rouwtrauma, mishandeling of seksueel misbruik. Als onderdeel van hun behandeltraject vervult Dream4Kids hun mooiste dromen, waardoor deze kinderen weer moed en energie krijgen om in de toekomst te geloven. Wist u dat gemiddeld 1 à 2 kinderen per klas worden mishandeld? Getraumatiseerde kinderen wonen overal, ook in Purmerend.

Net als de andere droomkinderen waar Dream4Kids zich voor inzet, heeft Simone al veel meegemaakt in haar korte leventje. Op de politieacademie in Lelystad ontmoeten Simone en haar vriendinnetje politieagenten Jan en Hennie. Ze leren alles over het politiebestaan. Hierna gaan ze de baan op: scheuren in een échte politieauto! Wat gaan ze hard! De meiden genieten met volle teugen. De volgende activiteit is niks minder dan een limousine. Je had de ogen van de meisjes moeten zien toen er onaangekondigd een witte limousine het terrein van de politieacademie op kwam rijden, ze waren door het dolle heen!

Simone is super creatief en de volgende activiteit is een graffiti workshop! Begeleidt door een echte graffiti artist wordt de rest van de middag gevuld met muren (en elkaar) bekliederen. Het was echt een topdag, die geheel in stijl wordt afgesloten met een diner in een Italiaans restaurant. Vooraf is al geregeld met het restaurant dat alleen de favoriete gerechten van Simone geserveerd worden. Afgepeigerd maar voldaan worden de meiden getrakteerd op vers gemaakte lasagne en als kers op de taart het favoriete toetje van Simone: tiramisu! “Al mijn lievelingsdingen op één dag, wat een topdag!” Hierna is het tijd om naar huis te gaan en afscheid te nemen. Het was een geweldige dag!

Dream4Kids

Dream4Kids zorgt ervoor dat getraumatiseerde kinderen in het zonnetje gezet worden, zodat zij weer de moed en energie krijgen om in hun dromen te geloven. En dat is gelukt met deze droomdag! “Wij willen iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedanken, aldus Tim en Bart, vrijwilligers en dreamchasers van Dream4Kids.

Meer informatie op: http://www.dream4kids.nl


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,549VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
6.5 ° C
7.2 °
6 °
86 %
1.3kmh
25 %
zo
7 °
ma
8 °
di
5 °
wo
5 °
do
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.