112Purmerend

Wijkagenten Purmerend waarschuwen voor Cybercrime

Purmerend – De wijkagenten uit de Overwhere en Wheermolen waarschuwen voor nieuwe vormen van Cybercrime. “De laatste dagen krijgen wij weer verschillende meldingen over e-mails waarin wordt beweerd dat je computer gehackt is na het bezoek aan een pornowebsite.”, schrijven ze op hun Facebookpagina

Oplichters proberen met intimiderende taal om een bedrag in bitcoin te ontfutselen en dreigen met het verspreiden van intieme privé-beelden die gemaakt zouden zijn.

In de meest recente e-mails wordt het wachtwoord van de ontvanger genoemd. Hierdoor lijkt het alsof de afperser daadwerkelijk de beschikking heeft over jouw gegevens. Die wachtwoordgegevens zijn alleen anderhalf jaar of langer geleden door een hack buitgemaakt en online gezet.

Ontvang je zo’n e-mail? Betaal niet en gooi de mail weg! Wees gerust. Er zijn geen beelden van je gemaakt en je computer is niet gehackt. Wel is het handig om regelmatig een nieuw, sterk, wachtwoord in te stellen.

Wil je meer lezen over cybercrime? Dat kan op: https://www.politie.nl/themas/cybercrime.html

Delen wordt gewaardeerd.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.