9.2 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
Home112Wijkagenten Purmerend waarschuwen voor Cybercrime

Wijkagenten Purmerend waarschuwen voor Cybercrime

Purmerend – De wijkagenten uit de Overwhere en Wheermolen waarschuwen voor nieuwe vormen van Cybercrime. “De laatste dagen krijgen wij weer verschillende meldingen over e-mails waarin wordt beweerd dat je computer gehackt is na het bezoek aan een pornowebsite.”, schrijven ze op hun Facebookpagina

Oplichters proberen met intimiderende taal om een bedrag in bitcoin te ontfutselen en dreigen met het verspreiden van intieme privé-beelden die gemaakt zouden zijn.

In de meest recente e-mails wordt het wachtwoord van de ontvanger genoemd. Hierdoor lijkt het alsof de afperser daadwerkelijk de beschikking heeft over jouw gegevens. Die wachtwoordgegevens zijn alleen anderhalf jaar of langer geleden door een hack buitgemaakt en online gezet.

Ontvang je zo’n e-mail? Betaal niet en gooi de mail weg! Wees gerust. Er zijn geen beelden van je gemaakt en je computer is niet gehackt. Wel is het handig om regelmatig een nieuw, sterk, wachtwoord in te stellen.

Wil je meer lezen over cybercrime? Dat kan op: https://www.politie.nl/themas/cybercrime.html

Delen wordt gewaardeerd.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
9.2 ° C
11.2 °
7.8 °
78 %
4.5kmh
100 %
vr
9 °
za
8 °
zo
11 °
ma
9 °
di
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.