* Bijzonder

Barend Schulte genomineerd voor fotowedstrijd National Geographic: “Ongelofelijk”

Purmerend – Barend Schulte (73) was op zijn zachtst gezegd verbaasd toen hij maandagavond 1 oktober via Facebook een berichtje kreeg van onze verslaggever. Wij wilden graag even spreken met de fotograaf van dit prachtige Purmerendse plaatje. Maar Barend wist van niets. “Mijn foto in de wedstrijd National Geographic? Hoe kan dat nou?”

Op dinsdag spreken we met elkaar. De geboren Amsterdammer maakt al meer dan 50 jaar foto’s. Tot 2007 drukte hij nog alles af. Daarna is hij overgestapt op een digitale camera. Barend heeft in de loop der jaren een gigantisch archief met foto’s opgebouwd. Hij is lid van een fotoclub en voorziet de hal van zijn flat van mooie platen. Zijn grootste foto-wens: nog eens ergens in Purmerend een mooie expositie van een aantal van zijn afdrukken.

En… hij doet soms mee met fotowedstrijden. Zo ook met de fotowedstrijd van National Geographic. Barend stuurde de foto in, maar betwijfelde of dat helemaal goed gegaan was. Het bericht dat hij een tijdje later ontving, zag hij meer als een bevestiging dat de foto goed was aangekomen. Dat zijn foto was genomineerd had hij niet begrepen. “Het is echt ongelofelijk, ik had hier niet op gerekend! Het was dat ik gisteren jullie berichtje kreeg, anders had ik het waarschijnlijk nooit geweten”.

Helpen jullie Barend mee? Stemmen kan via deze link. (Kiezen voor landschappen, onderaan zie je de foto van Barend).

#Delen vindt Barend leuk!

 

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: