Monnickendam

Hardleerse kat voor de tweede keer gered uit sluis in Monnickendam (video)

Monnickendam – Poes Micky was ’s avonds op avontuur toen ze in de sluis op het Noordeinde in Monnickendam belandde en gered moest worden door de brandweer. “Je zou denken dat Micky d’r lesje wel geleerd heeft, maar nee hoor. Ze plonsde gewoon weer in de sluis”, vertelt Saskia Langereis van de Dierenambulance Waterland.

“Micky is gewoon super eigenwijs”, zegt eigenaar Noa. Samen met haar moeder heeft ze Micky vandaag opgehaald. Moeder van Noa, Simone Verwijs, kan er wel om lachen. “Ze heeft blijkbaar niet geleerd van de vorige keer. Het zou fijn zijn als er een kattentrapje in de sluis komt. Dan kan Micky er gewoon weer uit lopen.”

Micky is niet de enige kat die in de sluis heeft vastgezeten. “Dit is de vierde kat in twee maanden tijd die wij uit de sluis hebben moeten redden”, vertelt Saskia Langereis van Dierenambulance Waterland. “We zijn bang dat er iemand kwaad in de zin heeft en opzettelijk de katjes in de sluis duwt.”

De Dierenambulance gaat onderzoeken of er inderdaad iemand is die de katjes in de sluis stopt. Micky blijft voorlopig in ieder geval ’s avonds even binnen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.