Purmerend

Regenboogmaand in Purmerend

Purmerend – Oktober is Regenboogmaand in Purmerend. De hele maand zijn er allerlei activiteiten die laten zien dat iedereen zichzelf kan en mag zijn in Purmerend. Sinds 2012 is Purmerend Regenboogstad. Dat betekent dat we ons inzetten voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners. LHBT staat voor lesbiënnes, homo’s, biseksuelen en transgenders.

Tijdens de Regenboogmaand zijn er allerlei activiteiten in het kader van jezelf kunnen zijn. Activiteiten in het kader van deze maand zijn bijvoorbeeld de In&Out in de Com-ic waar het thema fotografie aanbod komt, het Regenboogvoetbaltoernooi bij vv ZOB en een glitter Oktoberfest bingo bij De IJsendijker.

Regenbooggemeente

Purmerend is sinds 2012 regenbooggemeente. In Nederland zijn 42 van deze gemeenten, die actief beleid voeren voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners, zodat ook zij overal zichzelf kunnen zijn. In Purmerend ligt de focus voor een groot deel op LHBT-jongeren. Veel hebben te maken met negatieve reacties van leeftijdsgenoten, pesten en geweld. Ook zijn zij meer kwetsbaar voor bijvoorbeeld depressie en zelfmoord. Wethouder Rotgans: ‘Daarom zijn wij een regenbooggemeente en werken wij samen met partners aan gelijkwaardigheid van mensen in alle opzichten.’

Over de Regenboogmaand

De Regenboogmaand duurt van 1 tot en met 31 oktober en wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden in Purmerend. Er worden activiteiten georganiseerd door samenwerking van Stichting ReR, Stichting Transgenders Noord-Holland, Bibliotheek Waterland, Filmhuis Purmerend, Theater de Purmaryn en de gemeente Purmerend.

Bekijk het programma van activiteiten in Purmerend van 1 t/m 31 oktober

Relevant bericht:

In Purmerend doet iedereen er toe

NKT danst op Coming-outdag


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.