Regenboogmaand in Purmerend

Feestelijke maand in teken van acceptatie voor iedereen!

Purmerend – Oktober is Regenboogmaand in Purmerend. De hele maand zijn er allerlei activiteiten die laten zien dat iedereen zichzelf kan en mag zijn in Purmerend. Sinds 2012 is Purmerend Regenboogstad. Dat betekent dat we ons inzetten voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners. LHBT staat voor lesbiënnes, homo’s, biseksuelen en transgenders.

Tijdens de Regenboogmaand zijn er allerlei activiteiten in het kader van jezelf kunnen zijn. Activiteiten in het kader van deze maand zijn bijvoorbeeld de In&Out in de Com-ic waar het thema fotografie aanbod komt, het Regenboogvoetbaltoernooi bij vv ZOB en een glitter Oktoberfest bingo bij De IJsendijker.

Regenbooggemeente

Purmerend is sinds 2012 regenbooggemeente. In Nederland zijn 42 van deze gemeenten, die actief beleid voeren voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners, zodat ook zij overal zichzelf kunnen zijn. In Purmerend ligt de focus voor een groot deel op LHBT-jongeren. Veel hebben te maken met negatieve reacties van leeftijdsgenoten, pesten en geweld. Ook zijn zij meer kwetsbaar voor bijvoorbeeld depressie en zelfmoord. Wethouder Rotgans: ‘Daarom zijn wij een regenbooggemeente en werken wij samen met partners aan gelijkwaardigheid van mensen in alle opzichten.’

Over de Regenboogmaand

De Regenboogmaand duurt van 1 tot en met 31 oktober en wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden in Purmerend. Er worden activiteiten georganiseerd door samenwerking van Stichting ReR, Stichting Transgenders Noord-Holland, Bibliotheek Waterland, Filmhuis Purmerend, Theater de Purmaryn en de gemeente Purmerend.

Bekijk het programma van activiteiten in Purmerend van 1 t/m 31 oktober

Relevant bericht:

In Purmerend doet iedereen er toe

NKT danst op Coming-outdag

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Wat u zegt