4.6 C
Purmerend
maandag 6 februari 2023
HomePurmerendHerstelwerkzaamheden aan 't Lammetje vanaf 8 oktober

Herstelwerkzaamheden aan ‘t Lammetje vanaf 8 oktober

Purmerend – Vanaf maandag 8 oktober 2018 vinden herstelwerkzaamheden plaats aan parkeergarage ’t Lammetje. Hiervoor is het nodig dat de twee bovenverdiepingen van de parkeergarage worden afgesloten vanaf zondag 7 oktober om 22.00 uur. De 70 parkeerplekken op de begane grond blijven beschikbaar. De werkzaamheden duren ongeveer een week.

Sinds maandag 17 september 2018 is de bovenste verdieping van ’t Lammetje afgesloten, toen bleek dat er te veel bewegingsruimte zat tussen de vloerplaten naar die verdieping. Vorige en begin deze week heeft een grondige inspectie plaatsgevonden naar de bouwkundige staat van ’t Lammetje. Hieruit blijkt dat ’t Lammetje in haar huidige opzet aan het einde van haar levensduur is gekomen. Toch worden enkele herstelwerkzaamheden uitgevoerd die ervoor moeten zorgen dat de garage in ieder geval de komende maanden weer volledig gebruikt kan worden, ook met het oog op de feestdagen.

Tijdelijke maatregel

De parkeergarage is in 2009 neergezet, in eerste instantie voor een periode van vijf jaar. De aanhoudende parkeerdruk in de binnenstad heeft ertoe geleid dat de garage langer in gebruik bleef. De gemeente wil zo veel mogelijk tegemoetkomen aan de wensen van inwoners, maar dat mag niet gaan ten koste van de veiligheid. De komende maanden worden met de raad mogelijkheden verkend voor een meer structurele parkeeroplossing voor de binnenstad.

Werkzaamheden

Aanstaande maandag starten de herstelwerkzaamheden. Vanaf zondagavond 22.00 uur worden de bovenverdiepingen afgesloten. De parkeergarages Claxonate en Eggert blijven beschikbaar. Auto’s kunnen bovendien terecht op het parkeerterrein tegenover het stadhuis.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,549VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
4.6 ° C
5.6 °
3.3 °
92 %
2.6kmh
34 %
ma
7 °
di
5 °
wo
6 °
do
6 °
vr
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.