10.4 C
Purmerend
donderdag 21 maart 2024
Home* HengelsportDe spanning is te snijden langs de Jaagweg

De spanning is te snijden langs de Jaagweg

Purmerend – Bloed serieuze gezichten bij ouders en begeleiders tijdens een heuse viswedstrijd. Zo’n 60 jonge sportvisser gaven acte de presence tijdens de strijd om de meeste kilo’s gevangen vis.

Rond de zestig jonge vissportliefhebbers van twaalf tot vijftien jaar streden om de titel, ‘beste visser van de HVZ.’ De bedoeling is om zoveel mogelijk gewicht aan vis binnen te hengelen. Na de wedstrijd worden de gevangen vissen voorzichtig teruggezet. De organisatie van ‘Hengelsport vereniging Zaandam (HVZ) ziet hier nauwlettend op toe.

Wij spraken met Finnley Geerlings (9) en zijn beide ouders. ‘De hele familie is besmet met het sportvis-virus’, zegt vader Richard. Finnley begon op zevenjarige leeftijd met sportvissen. Hij kreeg van zijn overgrootvader (89) een oude hengel waar hij direct aan verknocht was. Sindsdien traint hij tweemaal per maand om deel te kunnen nemen aan viswedstrijden zoals vandaag.

Finnley met bermnummer vier in deze wedstrijd behaalde kort na de middag opgelucht adem, ‘ik heb er al vijftien gevangen’. Daarbij maakt hij het welbekende gebaar met zijn handen om de grootte van de vis aan te geven. De glimlach op zijn gezicht spreekt boekdelen. ‘Normaal is het een heel druk ventje’, zegt zijn vader, maar als hij aan de waterkant zit, kan hij uren stilzitten.

‘Wij verwachten nog heel veel van hem’, vult Brand Koopman voorzitter van de jeugdafdeling van de HVZ aan. Mijn dag kan niet meer stuk met zoveel enthousiaste jonge vissers.

Dit artikel is gesponsord door: Meines Dierenspeciaalzaak en Hengelsport, Achterdijk 26, Purmerend

Foto’s: Mihlo Bearts



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,841FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.4 ° C
11.2 °
9.4 °
79 %
0.9kmh
100 %
do
11 °
vr
10 °
za
7 °
zo
8 °
ma
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.