4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeColumnDoor de ogen van.... Jonge Herder gedumpt

Door de ogen van…. Jonge Herder gedumpt

Purmerend – Een jonge Herdershond, gedumpt bij het grofvuil. Dit tafereel trof onze verslaggever gisterenmorgen in de Overlanderstraat (hoek Banning Cocqgracht) aan. Hevig geschrokken parkeerde hij op de stoep zijn fiets. En onder luid gemopper, zo van ‘zijn ze nou helemaal bedo…’, liep hij op het eenzame beestje af om hem te troosten.

Wat zielig, wie zet zo’n arm beest nou bij het grofvuil, dat doe je toch niet! Of was dit nou de zoveelste huisuitzetting, die weer voor het nodige leed zorgde. Wat is onze maatschappij toch aan het verharden. En dan ook nog zo kort na dierendag, verschrikkelijk.

Alleen toen hij dichterbij kwam bleek het, gelukkig voor de hond, anders te zijn. Het was een grote plastic hond die trouw op de berg huisraad leek te passen. Zijn rechteroortje was bij de verhuizing gebroken en verdwenen. “Ook zielig zeg.” De berg huisraad deed het vermoeden van een huisuitzetting echter niet wegnemen. 

Een beetje aangeslagen stapte hij weer op de fiets. Dit soort van beelden vult ons straatbeeld al geruime tijd. Mensen met financiële problemen worden op een kwaad moment op straat gezet. En wat dan? Waar blijven ze? En wat is hun achterliggend verhaal? Was er geen andere oplossing? Bij deze berg zal het wel een raadsel blijven. 

Foto’s: Mihlo Baerts

——Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4 ° C
6.7 °
0.7 °
77 %
3.1kmh
92 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.