12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendSoftbal dames van Flying Petrels kampioen

Softbal dames van Flying Petrels kampioen

Purmerend – Op woensdag 10 oktober hebben de softbal dames van Flying Petrels in een onderling duel met Alcmaria Victrix uit Alkmaar uitmogen maken wie de kampioen van de vierde klasse zou worden. Aangezien Flying Petrels geen verlicht veld tot zijn beschikking heeft werd er uitgeweken naar het softbalveld van de Cromtigers te Assendelft. Dit betekende voor zowel Flying Petrels, die “thuis” speelde, als voor Alcmaria dat zij en het publiek af moesten reizen naar Assendelft.

In de eerste inning werd meteen duidelijk dat beide teams de spanning voelde. Flying Petrels beginnend in het veld komt in de eerste inning meteen op een 0-4 achterstand, welke ze in de gelijkmakende slagbeurt, om weten te zetten in een 4-4 stand. Honkslagen, stootballen, gestolen honken alles werd vanaf het begin ingezet om de tegenpartij onder druk te zetten. Wanneer in de tweede inning Alcmaria de stand tot een 4-7 weet te brengen, lukt het Flying Petrels in de tweede inning niet om hier antwoord op te geven aan slag. In de derde inning bewijst Flying Petrels dat zij de strijd niet opgeven en dwingen als team Alcmaria de inning af te sluiten zonder te scoren.

In de gelijkmakende derde inning komen de dames van Flying Petrels sterk terug en weten zij door middel van harde honkslagen, scherp honklopen en goed geplaatste stootballen de stand tot een gelijkspel (7-7) terug te brengen. Wanneer in de vierde inning Alcmaria tot een 7-8 voorsprong komt is Flying Petrels aan slag. De dames weten in deze inning de achterstand om te zetten in een gelijke stand om deze vervolgens om te zetten tot een ruime voorsprong van 12-8.

Met deze voorsprong wordt 5 minuten voor de tijd de laatste, de vijfde inning, gestart. Aangezien Alcmaria begint aan slag moet Flying Petrels zorgen dat de voorsprong intakt blijft zodat ze zonder zelf nog te slaan de overwinning, en daarbij ook het kampioenschap, binnen te halen. En dit lukt de dames van Flying Petrels!! De dames van Flying Petrels winnen de wedstrijd met 12-9 maar nog belangrijker zij winnen ook het kampioenschap!

De dames van Flying Petrels hebben gedurende het gehele seizoen bewezen als hecht team te kunnen spelen! Gefeliciteerd dames en coaches!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.