8.2 C
Purmerend
dinsdag 31 januari 2023
HomePurmerendHostel Concordia doet aangifte tegen twee raadsleden

Hostel Concordia doet aangifte tegen twee raadsleden

Purmerend – Hostel Concordia heeft aangifte gedaan tegen twee raadsleden van de SP Purmerend. De formele aangifte luidt “insluiping”. Het betreft een incident dat plaatsvond tijdens de nacht van donderdag 28 september in de horecagelegenheid op de Koemarkt. Regio Purmerend sprak uitgebreid met alle partijen. Zowel met Dhr. M. Schipper van Concordia als met de heren B. Buskoop en R. van Kuik van de SP.

Op donderdag 28 september waren de twee raadsleden, na afloop van de raadsvergadering, nog even naar de Koemarkt geweest. Na het nuttigen van de nodige alcoholische consumpties heeft er in en rond het hostel Concordia een incident plaats gevonden. Vast staat dat de beide SP-ers het hostel zijn binnen gegaan en dat Dhr. Van Kuik foto’s van één van de kamers heeft geprobeerd te maken. De verklaringen van beide partijen over hetgeen er gebeurd is lopen uiteen. Ook geven de twee raadsleden afzonderlijk andere feiten van wat er gebeurde.

De heren geven aan naar binnen te zijn gegaan op uitnodiging van een Franse toeriste. De camerabeelden laten zien dat de heren achter één meisje naar binnen zijn gelopen. De desbetreffende Francoise gaf later aan dat zij de heren niet kende en niet had uitgenodigd. Zij heeft alleen voor hen de deur opengehouden, omdat de heren ook naar binnen leken te willen.

“We kenden Concordia als vergaderruimte en troffen er een heel hostel aan. We wisten niet of het klopte en hebben geprobeerd een foto van de situatie te maken. Achteraf gezien is dat niet zo verstandig geweest. Er was drank in het spel en dan neem je wel eens verkeerde beslissingen”, zo laat Dhr. Van Kuik in een eerdere verklaring weten.

De heren betraden vervolgens een groepsruimte waar dat weekend een 12-tal Franstalige toeristen verbleven. Dit betrof een groep jonge, net afgestudeerde, mensen rond de twintig jaar. Veelal vrouw.

Over wat er daarna gebeurde lopen de verklaringen uiteen. Het ene raadslid zegt eerst naar buiten te zijn gegaan de ander binnen achterlatend. Het andere raadslid zegt het omgekeerde. Op de beelden is te zien dat de mannen rustig en gezamenlijk nog geen 5 seconden na elkaar het pand verlieten.

Hoewel het ene raadslid aangeeft gezellig en amicaal met een groep toeristen buiten het pand te hebben staan praten, terwijl zijn collega-raadslid op de fiets vertrok, geeft het andere raadslid aan 112 te hebben gebeld omdat hij zijn collega niet te pakken kreeg en de sfeer dreigend was.

De heren werden op de camerabeelden herkend omdat op één van de kledingstukken een SP-logo te zien was. Het bekijken van de gezichten van de zittende raadsleden was voldoende om het duo te identificeren. Hierop is er contact gezocht met de heren, wat uiteindelijk via de vader van één van de raadsleden is gelukt. Vervolgens is er een excuusbrief geschreven door de twee mannen. Rectificatie: de excuusbrief is nadrukkelijk alleen door Dhr. Van Kuik geschreven.

Ten tijde van het incident was Dhr. M. Schipper achter in het etablissement aanwezig. Na analyse van de camerabeelden heeft mede-eigenaar M. Schipper namens Concordia – in overleg met de wijkagent –  aangifte gedaan van insluiping. Schipper geeft aan dat hij de volgende dag flink met de groep toeristen heeft moeten praten. “Ons hostel bestaat nu een kleine vier jaar. Slechte recensies kunnen ons veel schade berokkenen”.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,204FansLike
2,236VolgersVolg
1,550VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.2 ° C
9 °
6.8 °
88 %
3.1kmh
100 %
di
8 °
wo
7 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.