9.8 C
Purmerend
dinsdag 20 februari 2024
HomePolitiekAOV Purmerend: "gratis naar de Kermis in Purmerend voor minima"

AOV Purmerend: “gratis naar de Kermis in Purmerend voor minima”

Purmerend – Raadslid Theo Neep  van AOV Purmerend wil van het college weten of deze bereid is om voor kinderen van minima de kermis financieel mogelijk te maken. “Donderdagavond 11 oktober 2018, heeft de commissie SOB een positief advies gegeven over het voornemen om een kermis in het voor- en najaar in het centrum van Purmerend te houden.”

“De tarieven die de exploitanten voor toegang tot hun attracties rekenen zijn zodanig hoog dat de kinderen uit gezinnen die van een laag inkomen rond moeten komen nooit naar de kermis kunnen. Dit geldt bijvoorbeeld voor kinderen uit gezinnen met een bijstandsuitkering.”, aldus Neep.

Volgens Neep is het schrijnend dat kinderen van minima dit jaarlijkse pleziertje moeten missen, terwijl hun vriendjes in geuren en kleuren over hun kermisbezoeken vertellen. Hij wil van het college een voorstel hierover aan de gemeenteraad. 

Hoorn en Alkmaar

In Hoorn en Alkmaar hebben de gemeenten dit onlangs ook besloten. Hier krijgen kinderen van minima kermismunten om de kermis te bezoeken. In Hoorn krijgen kinderen van minima 3 kermismuntjes per kind. Alkmaar is veel guller en verstrekt 6 kermismuntjes per kind.

De vragen vindt u hier: DownloadSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,531VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.8 ° C
10.6 °
8.9 °
77 %
6.7kmh
100 %
di
10 °
wo
10 °
do
11 °
vr
6 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.