Purmerend

Kinderen sportief en creatief actief tijdens PurVak in herfstvakantie 

Purmerend – In verschillende sportzalen in Purmerend bruist het tijdens de herfstvakantie van talrijke sportieve en creatieve activiteiten. De meeste activiteiten zijn voor basisscholieren. De middagen en avonden zijn er daarnaast sporten voor leerlingen voortgezet onderwijs. Peuters kunnen in de ochtenden voor activiteiten in de Gors en de hele dag in Weidevenne terecht. De PurVak heeft deze editie ook verschillende creatieve activiteiten. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met Clup Welzijn en Cultuurhuis Wherelant. De toegang tot de activiteiten van de HerfstPurVak is gratis. Jaarlijks biedt de PurVak in vakanties duizenden kinderen en jongeren in de stad sportief en creatief speelplezier. De gemeente maakt de PurVak financieel mogelijk.

De HerfstPurVak voor basisscholieren is in de vakantieweek van maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober 2018. Voor basisscholieren in sportzalen De Kraal en De Weide in Weidevenne, sporthal De Vaart in Purmer-Zuid, sportzaal Zuivelpad in Purmer-Noord,  sportzaal Karekiet in Overwhere, sportzaal Zwanebloem in de Gors en in sporthal De Beuk. De PurVak is er in deze sportzalen steeds van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. Er zijn onder meer springkussens en hindernisbanen. Op verschillende momenten zijn er in diverse sportzalen gratis clinics: korfbal door KV Purmer en badminton en luchtacrobatiek. Kinderen tussen zes en twaalf jaar kunnen dinsdag en donderdag meedoen aan gratis creatieve workshops keramiek, druktechniek, glasfusen, mozaïek of een kijkdoos maken in Cultuurhuis Wherelant en vrijdag bij sportzaal Karekiet meewerken aan een groot groeikunstwerk. Het programma van de HerfstPurVak met tijden, sportzalen, sport- en speelmaterialen en sportclinics staat op de website van Spurd en voor de creatieve activiteiten op de website van Wherelant. 

voor peuters

Alle dagen in de herfstvakantie is er in sportzaal Zwanebloem in de Gors en in het speellokaal van De Kraal voor peuters een apart programma. De PeuterPurVak is er voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar. Sportzaal Zwanebloem is open van 09.30 uur tot 12.00 uur en het speellokaal van De Kraal van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis, een meerderjarige begeleid(st)er moet aanwezig zijn.  

vanaf dertien jaar

Maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober is er voor jongeren uit het voortgezet onderwijs vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur gratis zaalvoetbal in sporthal De Beuk. Maandag tot en met donderdag vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur is er voor deze groep HerfstPurVak in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid.

In Jongerencentrum Com-ic in Purmer-Noord en Columbuzz in Weidevenne zijn van 19.00 uur tot 23.00 uur activiteiten voor jongeren vanaf zestien jaar.

zwembad

Vanwege de werkzaamheden aan gevels en dak van het recreatiebad van het Leeghwaterbad is er in het zwembad geen HerfstPurVak. Vanwege de bijzondere omstandigheden is recreatief zwemmen per keer mogelijk voor € 2,75 of met een speciaal verbouwingsabonnement tot en met zondag 23 december 2018 voor € 40,00. Tijdens de openstellingstijden recreatief zwemmen doelgroepenbad, instructiebad en sportbad is zwemmen met het abonnement dan onbeperkt mogelijk. De tijden recreatief zwemmen staan op de website van het Leeghwaterbad.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.