* Politie112Purmerend

Wateroverlast leidt tot vondst wietplantage Nijlstraat

Purmerend – Agenten hebben vanochtend een wietplantage gevonden in een woning aan de Nijlstraat in Purmerend.

In eerste instantie ging de melding over wateroverlast. Toen de hulpdiensten aankwamen, werd dat snel bevestigd door een grote plas water voor de deur.

Omdat de bewoner niet thuis was, heeft de brandweer de deur van de woning op de eerste verdieping open gezaagd. Binnen werd – naast een hoop water – onverwachts ook een wietplantage gevonden. Volgens een getuige zou ook de koolmonoxidemelder zijn afgegaan.

Bewoners van het appartementencomplex moesten tijdelijk hun huizen uit.

Gas afsluiten

Het is nog niet bekend hoeveel planten er zijn aangetroffen. Volgens een politiewoordvoerder is het wachten op netbeheerder Liander. “Zij sluiten eerst het gas af en daarna kunnen we de woning goed gaan onderzoeken.”

Update: De wietplantage wordt afgevoerd. De waterschade is enorm.

Relevant artikel:

Bij toeval ontdekte hennepkwekerij Nijlstraat, meer dan 200 planten

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.