Volendam

Grote ergernissen en chaos door renovatie in Volendam (video)

Volendam – De renovatie van het Europaplein in Volendam zorgt voor enorme files en een hoop ergernissen. Donderdag liep het zelfs zo uit de hand dat de gemeente het plein nu de hele middag voor auto’s afsluit om verdere chaos te voorkomen.

“Het was echt heel gevaarlijk wat sommige automobilisten deden”, laat wethouder Runderkamp aan mediapartner NH Nieuws weten. Het afsluiten was volgens de wethouder de enige mogelijkheid om de veiligheid op het plein te behouden.

Door de renovatie rijdt het verkeer door de kleine straatjes van het dorp. Dat wordt nu door de afsluiting nog erger en daar zijn de bewoners niet blij mee. Jan Schilder van de wijkraad zegt het een “minachting van de burger” te vinden dat “de politiek niet besluit hier een einde aan te maken”.

‘Gemaakt voor handkar’

Vooral het zogenaamde zoekverkeer dat op jacht is naar een parkeerplek baart hem zorgen. Volgens Schilder is de wijk gebouwd voor een handkar en niet modern verkeer. Hij krijgt bijval van andere buurtbewoners die hun hart vasthouden voor ongelukken met voetgangers en fietsers als al het verkeer door de wijk moet.

De wijkraad pleit nu voor een beter parkeerbeleid, zodat niet iedereen in de straatjes kan parkeren.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.