PolitiekPurmerend

Burgemeester onder vuur na heftige uitspraak

Purmerend – Burgemeester Don Bijl, deed donderdag tijdens de rondvraag in de Commissie Algemene zaken verrassende uitspraken betreffende het fietsgedrag in Purmerend. 

Na het woord te hebben gekregen van commissievoorzitter P. Verkroost, hield de burgemeester een kort en onduidelijk betoog ten aanzien van het handhaven in het voetgangersgebied. “De burgers kijken er vaak anders tegenaan, dan wij in dit huis”, benadrukte Bijl. “En dat is wel eens lastig, vooral de handhavers, die mensen aanhouden met de fiets. Nou ja, er is niet altijd veel begrip vanuit degenen die fietsen.”

Lijfsbehoud

Op diverse plekken in Purmerend is sprake van ware fietsterreur. Het over de stoep en door het rode licht fietsen is van alle leeftijden. Maar ook het tegen de richting in fietsen en geen richting aangeven is eerder gewoon dan een uitzondering.

Automobilisten en voetgangers zijn gedwongen fietsers onder de meest bizarre omstandigheden voorrang te geven uit puur lijfsbehoud. En voor de wet mag een fietser uit de lucht komen vallen, dan nog heeft hij gelijk door het principe van een zwakke verkeersdeelnemer. Dat dit voor de meest gevaarlijke en onwenselijke verkeerssituaties zorgt, is wel duidelijk.

Weerstand bij de politiek

Uit een kort onderzoek, gedaan door onze redactie, is gebleken dat er veel weerstand is bij de Purmerendse politiek om de fietsoverlast aan te pakken. Maar gelukkig is onze Burgemeester hierover in gesprek. Hoewel hij met zijn betoog van afgelopen donderdag eerder een ander signaal af lijkt te geven:  “wij doen er helemaal niets aan”.

Op social media regent het reacties. A.W. Boer van Leefbaar Purmerend twitterde:

Ja, onze Burgemeester heeft heel wat stof doen opwaaien met deze uitspraken. En voorlopig zal het fietsprobleem nog wel even zo blijven als het nu is. En inderdaad, wij als burgers denken daar anders over… Anders dan de politiek in het huis.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

  1. Politie die met de motor over fietspaden rijdt vlgs. Hatseflats; er is blijkbaar in 45 jaar niets veranderd in Purmerend, sinds ik daar zo’n 45 jaar geleden als jonge bouwkundig uitvoerder werkte bij fa. Mobielbouw in het plan Overwhere 2. Toen heb ik een stel jonge agentjes weggejaagd die daar op hun witte lichte DKW motortjes aan het racen waren op de pas aangelegde voetpaden bij de Meeuwstraat/Sternstraat en omgeving; ze maakten er een wedstrijdje van, levensgevaarlijk voor voetgangers en vooral kleine kinderen. Pas gelegde gedeelten met tegels, die nog niet ingetrild waren werden uit elkaar gereden. Schade was uiteraard niet te verhalen! Aangifte werd geweigerd! Leve de lol voor deze wetsdienaren die anderen moesten aanspreken op hun weggedrag? Niks nieuws onder de zon en als je dacht dat dat verleden tijd is nu met zo’n burgemeester als hoofd van de politie? Blij dat ik niet meer in Purmerend woon, als overloopgemeente van de Republiek Amsterdam hard op weg om te verworden tot een nieuwe achterstandswijk van die stad. Blij dat ik er niet meer woon!

  2. Ja wat zijn we toch een stelletje boefjes he. Uiteindelijk doen we precies hetzelfde als onze politie. Alleen als die te beroerd zijn om voor rood te wachten gooien ze de lampen en herrie aan tot ze kruispunt over zijn. Over fietspaden rijden met de motor krijg je als antwoord ja maar ik ben de politie. Pak eerst het gedrag bij de politie eens aan voor dat hun ons kennen beboeten. Daarnaast zijn de apv in stadje zo duidelijk dat de handhavers daarop totaal geen controle op kennen doen dus los dat probleem ook op voor je gaat klagen over fietsers door het stadje. Of dit allemaal te moeilijk?

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: