12.8 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
Home* gezondheidHet dorp waar men vergeet te sterven

Het dorp waar men vergeet te sterven

Purmerend – Afslanken en diëten zijn al jaren een fantastische bron van inkomen. Het is gewoon big business. Dieet-goeroes doen goede zaken met het geven van trainingen en het volschrijven van boeken. Regeringen bedenken belasting op ongezond eten. Dit terwijl de voedingsindustrie overal, maar dan ook overal, suiker in stopt. En waarom? Omdat wij van nature een zoetbehoefte hebben. Een van onze redacteuren probeerde het Pioppi dieet zeven dagen lang uit. Hij viel drie en een halve kilo af. Daarnaast was de buikomvang met twee centimeter afgenomen. 

Ook Dr. Aseem Malhorta & Donal O’Niel zetten zich af tegen de suikers van de voedselindustrie. Samen schreven zij het boek, “Het Pioppi dieet”, genoemd naar een klein Italiaans dorp in de provincie Salerno met maar tweehonderd inwoners. Deze inwoners zijn de langstlevend en gezondste mensen van onze aarde. Beide heren maakten een reis naar Pioppi en beleefden het ultieme voedsel wat ons weer gezond en fit moet maken. 

Malhorta is de internationaal bekende en bekroonde cardiologieconsulent en voorstander van gezonder eten. Hij  schrijft regelmatig voor medische tijdschriften en kranten zoals Guardian, Telegraph en de Daily Mail. Verafschuwt medicijnen omdat die bijwerkingen veroorzaken. Bovendien moeten de toegediende hoeveelheid medicijnen te zijner tijd zwaarder of verhoogd worden omdat het lichaam intolerantie opbouwt. Deze jonge arts is regelmatig op de radio te horen en op tv te zien om campagne te voeren tegen suiker en de schadelijke kanten van medicijnen. 

 Donald O’Niel is een Ierse eigenzinnige documentairemaker die jaren geleden de strijd met suiker aanging. Hij is tevens een internationaal atletiekbeoefenaar en heeft daar mede door zijn gezonde leefwijze, hoge ogen gegooid. In al zijn films en documentaires is zijn passie voor gezond leven de rode draad.

Beide heren gingen dus op zoek en vonden in Pioppi de bevestiging van wat zij al jaren wisten. Geen brood, geen pasta, geen aardappels en geen rijst. Onmogelijk zult u zeggen, maar de resultaten liegen er niet om.

Antoinette Hertsenberg maakte een documentaire over “Het Pioppi dieet”. Deze uitzending was voor onze verslaggever de eyeopener van de laatste jaren. “Niks uren in de sportschool, gewoon niet meer dan tien minuten per dag. Smijt alle dieetboeken maar uit de kast deze resultaten zijn ongelooflijk. Het is heel makkelijk vol te houden. Ik krijg er ook heel veel energie van. De zeven dagen zijn nu voorbij, maar ik ga hier zeker mee door!”

Het Pioppi dieetboek – Een lifestyleplan in 21 dagen, is op dit moment het best verkopende boek in Nederland.

[bol_product_links block_id=”bol_5bcd875599b23_selected-products” products=”9200000095657344″ name=”Dieet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”373″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

  


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.8 ° C
13.9 °
10.6 °
87 %
0.9kmh
100 %
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.