Purmerend

Purmerend vier jaar langer regenboogstad

Gouda – Samen met 27 andere wethouders uit het hele land heeft wethouder Harry Rotgans in het bijzijn van minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven op vrijdag 12 oktober in Gouda de landelijke intentieverklaring Regenboogsteden ondertekend. Dat betekent dat de gemeente Purmerend actief in blijft zetten op sociale veiligheid en acceptatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuele mensen, transgenderpersonen en intersekse personen.

‘Nog steeds zijn er mensen die niet durven uit te komen voor hun identiteit, bang voor de reactie van hun omgeving. Dat moet veranderen’, aldus wethouder Harry Rotgans. Een van de afspraken in de intentieverklaring is dat het college een lokaal meerjarenplan vaststelt. De gemeente nodigt inwoners uit bij het ontwikkelen van beleid en activiteiten.

Financiële middelen

In de Purmerendse begroting is in 2019 opnieuw 20.000 euro beschikbaar gesteld om uitvoering te geven aan het lhbti-beleid. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap legt de komende vier jaar daar 20.000 euro bij.

Uitnodiging: homonologen en dialoogavond

Woensdag 31 oktober is er van 17.00 tot 20.00 uur in het stadhuis een dialoogavond in het kader van sociale acceptatie lhbti’ers. Via interactief theater wordt het gesprek met elkaar gevoerd. Rotgans: ‘Ik wil graag praktische zaken oppakken die voor lhbti’ers het samenleven in Purmerend prettiger maken’. Aanmelden voor de dialoogavond kan door een e-mail te sturen naar [email protected].


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.