Purmerend vier jaar langer regenboogstad

Purmerend tekent intentieverklaring Regenboogsteden

Gouda – Samen met 27 andere wethouders uit het hele land heeft wethouder Harry Rotgans in het bijzijn van minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven op vrijdag 12 oktober in Gouda de landelijke intentieverklaring Regenboogsteden ondertekend. Dat betekent dat de gemeente Purmerend actief in blijft zetten op sociale veiligheid en acceptatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuele mensen, transgenderpersonen en intersekse personen.

‘Nog steeds zijn er mensen die niet durven uit te komen voor hun identiteit, bang voor de reactie van hun omgeving. Dat moet veranderen’, aldus wethouder Harry Rotgans. Een van de afspraken in de intentieverklaring is dat het college een lokaal meerjarenplan vaststelt. De gemeente nodigt inwoners uit bij het ontwikkelen van beleid en activiteiten.

Financiële middelen

In de Purmerendse begroting is in 2019 opnieuw 20.000 euro beschikbaar gesteld om uitvoering te geven aan het lhbti-beleid. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap legt de komende vier jaar daar 20.000 euro bij.

Uitnodiging: homonologen en dialoogavond

Woensdag 31 oktober is er van 17.00 tot 20.00 uur in het stadhuis een dialoogavond in het kader van sociale acceptatie lhbti’ers. Via interactief theater wordt het gesprek met elkaar gevoerd. Rotgans: ‘Ik wil graag praktische zaken oppakken die voor lhbti’ers het samenleven in Purmerend prettiger maken’. Aanmelden voor de dialoogavond kan door een e-mail te sturen naar KSN.vd.Veen@purmerend.nl.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*