34-jarige Purmerender moet 41 maanden de cel in

vrouwe Justitia

Almelo – De 34-jarige Dennis H. uit Purmerend moet 41 maanden de cel in. H. werd vorig jaar 20 maart samen met zijn 31-jarige vriendin Priscilla A. betrapt op het stelen van kentekenplaten bij een garagebedrijf in Hengelo.

Dennis H. zat nog in zijn proeftijd en had voor een eerder vergrijp 21 maanden voorwaardelijk celstraf gekregen. De rechtbank veroordeelde vandaag H. tot een gevangenisstraf van 20 maanden voor poging tot doodslag en diefstal in vereniging. Daarnaast legt de rechtbank de man een ontzegging van de rijbevoegdheid op voor de duur van 24 maanden en moet hij een eerder aan hem opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van 21 maanden uitzitten. Totaal 41 maanden. De eis van het O.M. was 28 maanden. 

H. heeft samen met A. kentekenplaten gestolen bij een garagebedrijf in Hengelo. Nadat zij op heterdaad door de politie werden betrapt, zijn ze op de vlucht geslagen. Het was H. alles te doen om uit handen van politie te blijven vanwege zijn proeftijd. Er vond een achtervolging plaats, waarbij H. een politieblokkade negeerde. Hij is daarbij ingereden op een politieagente.

“Het feit dat de agente niet is overleden, is louter te danken aan de tegenwoordigheid van geest van haar om nog net op tijd weg te springen, en is zeker niet te danken aan enig handelen van verdachte.”

“Het feit dat de agente niet is overleden, is louter te danken aan de tegenwoordigheid van geest van haar om nog net op tijd weg te springen, en is zeker niet te danken aan enig handelen van verdachte”, aldus de rechtbank. Buiten de opgelegde gevangenisstraf van 20 maanden moet H. ook 400 euro ophoesten, vermeerderd met wettelijke rente, als schadevergoeding aan de agente. 

De eveneens uit Purmerend afkomstige vriendin van H. werd vandaag veroordeeld tot 3 weken cel waarvan 15 dagen voorwaardelijk voor de diefstal.

Het vonnis vindt u hier: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOVE:2018:4010&showbutton=true&keyword=almelo

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*