12.8 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
HomePurmerendPurmerenders geven hun gezondheid een ruime 7

Purmerenders geven hun gezondheid een ruime 7

Purmerend – Dit is één van de uitkomsten van de Omnibusenquête die in april van dit jaar onder Purmerenders is gehouden. De meeste inwoners van Purmerend zijn positief over hun gezondheid.  Zij geven zichzelf hiervoor gemiddeld een 7,6. Twee derde deel beweegt minimaal 2,5 uur per week matig tot intensief. Ruim 50% vindt de Purmerendse buitenruimte deels tot voldoende uitnodigend om te bewegen; 16% vindt van niet. Deze en de andere uitkomsten van de Omnibusenquête zijn nu voor iedereen te bekijken.

In een omnibusenquête worden diverse onderwerpen gebundeld. Aan bod kwamen onder meer vragen over: bewegen en sport, contacten in de buurt, mantelzorg, gezondheid, inkomen en schulden en cultuur. De omnibusenquête wordt regelmatig gehouden onder de leden van het Purmerendse internetpanel. Deze keer namen bijna 1.600 Purmerenders de moeite om de uitgebreide vragenlijst in te vullen.

Contacten en cultuur

37% van de inwoners kent veel buurtbewoners. Ruim een kwart van de inwoners voelt zich bij bijna iedereen of de meesten in de buurt betrokken. Overwhere en Wheermolen vallen hierbij in positieve zin op. In Weidevenne voelt men zich het minst bij de buurtbewoners betrokken. De Purmerendse cultuur wordt goed gewaardeerd. Het Purmerends Museum kreeg een 7. Ruim de helft van de inwoners heeft het museum een keer bezocht. Reuring 2017 werd beoordeeld met een 7,9. Sinds de start van het festival in 2002 bezocht 76% van de inwoners het festival.

Trends

Bij diverse onderwerpen is een vergelijk gemaakt met voorgaande jaren. Zo is het percentage inwoners dat ‘moeilijk’ of ‘eerder moeilijk dan makkelijk’ kan rondkomen van het huishoudinkomen, gedaald van 23% in 2015 naar 16% in 2018. De bekendheid met Loket Wmo is onder 65-plussers gestegen van 55% in 2011 naar 70% in 2018. Het aandeel mantelzorgers dat de belasting hoog vindt is gestegen van 44% in 2015 naar 57% in 2018.

Omnibusenquête 2018

Alle uitkomsten van de Omnibusenquête 2018 zijn te vinden op www.purmerend.nl/onderzoeken.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.8 ° C
13.9 °
10.6 °
87 %
0.9kmh
100 %
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.