Hart van de Regio

Purmerendse start petitie voor hogere straffen dierenmishandeling – al 17.000 handtekeningen

Purmerend – Op maandag 12 oktober werd er onderaan een flat in Dordrecht een mopshondje gevonden. Het diertje – Lola – was van het balkon gegooid. Toen de Purmerendse Brenda Wouda hoorde dat twee jaar eerder bij dezelfde eigenaar een mopshondje was weggehaald, was voor haar de maat vol. Brenda startte een petitie om hogere straffen te eisen in het geval van dierenmishandeling. De petitie is inmiddels al meer 17.000 keer ondertekend.

Aanleiding voor de petitie was het incident met Lola. Niet alleen was Lola van het balkon gegooid. Lola was ook ernstig verwaarloosd. Ze werd gevonden onder de ontlasting. Haar nagels waren zo lang dat ze helemaal waren omgekruld.

Toen ze op zondag avond de petitie aanmaakte, kon ze nog niet vermoeden dat ze 2 dagen later al 17.000 handtekeningen binnen zou hebben. Brenda is vastbesloten om haar petitie bij de tweede kamer aan te mogen bieden. Zodra er 40.000 ondertekeningen binnen zijn, moet ze door de tweede kamer worden gehoord. Ze wil onder de aandacht brengen dat de straffen die nu worden gegeven voor dierenmishandeling veel lager liggen dan er volgens de wet gegeven mag worden.

#Delen is lief

Noot van de redactie: Het baasje van de hond is vandaag gehoord. Over een eventuele strafmaat is nog niets bekend.

Eerder kwam Brenda in bij ons in het nieuws door haar zoektocht naar luiers voor het mishandelde mopshondje Babs

Luiers gezocht voor Babs na mishandeling

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.