Feestelijke eerste paal Markthal geslagen

Purmerend – Projectontwikkelaar Attica Vastgoed gaf woensdag 24 oktober 2018 het feestelijke startsein voor de bouw van de Markthal in het centrum van Purmerend. De Markthal wordt eind 2019 opgeleverd.

De komende tijd gaat projectontwikkelaar Attica Vastgoed aan de slag met de multifunctionele overdekte Markthal. Op de plek van de voormalige Nukahal verrijst straks de Markthal met een echte centrale publieke functie. Naast een diversiteit aan markten kunnen hier bijvoorbeeld ook voorstellingen en tentoonstellingen plaatsvinden.

Marktstad Purmerend

Pieter Dooper, projectmanager bij Attica Vastgoed, is trots op het project: ‘Uiteraard staan wij stil bij deze feestelijke gebeurtenis. Luuk van der Zee (2) en zijn opa Frits Dix hebben de eerste paal geslagen. Later wordt, ter herinnering aan deze handeling, een plaquette opgenomen in de gevel van de Markthal. In 1484 verleende heer Jan van Egmond het marktprivilege aan het toen nog bescheiden stadje Purmerend. Koning Philips II bepaalde in 1572 dat de beestenmarkt, die inmiddels werd gehouden op de Koemarkt, op dinsdagmorgen diende plaats te vinden. In de eeuwen die volgden, groeide Purmerend als marktstad. In 2019, mogen wij een ‘modern monument’ toevoegen dat recht doet aan deze marktstad. Marktstad Purmerend krijgt eindelijk zijn overdekte Markthal: een overdekt plein, af te sluiten met glazen puien, geschikt voor tal van activiteiten.’

Feestelijk startsein

Luuk van der Zee en zijn opa Frits Dix hebben woensdagmiddag het feestelijke startsein gegeven voor het bouwproject. Wethouder Eveline Tijmstra is erg blij met het project: ‘Purmerend krijgt een waardevolle toevoeging aan de binnenstad. De Markthal speelt met een prachtig ontwerp met historisch besef in op de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Daarmee sluit de Markthal aan op de vele activiteiten die marktstad Purmerend te bieden heeft.’

Relevante berichten:

Eerste paal markthal in herfst de grond in

Denk mee over de nieuwe markthal

Nieuwe sfeerbeelden Markthal Purmerend

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*