5.8 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
HomeEvenementWeekendtip: zondag a.s. Bokkenwandeltocht

Weekendtip: zondag a.s. Bokkenwandeltocht

Purmerend – Op zondag 28 oktober wordt voor de tiende keer weer de jaarlijks terugkerende Bokkenwandeltocht georganiseerd. Een rondje langs acht horecabedrijven in Purmerend, waar u terecht kunt voor diverse bokbieren. Bij ieder horecabedrijf krijgt u een ander bokbiertje gepresenteerd en daarnaast wordt er een bijpassend hapje geserveerd. Voor een Bokkentochtbiertje met hapje betaalt u deze middag € 3,50.

Tijdens deze tocht zal er een gratis Hop-on-hop-off treintje rijden tussen de deelnemende horeca.
Voor deze editie is er middels een loterij een prijs beschikbaar gesteld door Expert Elektronica Purmerend. Lever bij Expert je Bokbier stempelkaart in met minstens 5 stempels.

De deelnemende horecabedrijven zijn: Stadscafé Spijkerman Eten & Drinken, Brasserie Zomaar, Café de Stapper, Theatercafé de Purmaryn, Snooker & Poolcenter, Biercafé De Bonte Koe, Proeflokaal Bakker en Café Aad de Wolf.

Dus reserveer alvast in uw agenda, zondag 28 oktober vanaf 14.00 – 18.00 uur.

Inmiddels de 10e editie. Begonnen in 2009, hebben 8 horecaondernemers de koppen bijeen gestoken om het bokbier in het licht te zetten middels een leuke activiteit voor de bezoekers van de horeca op die middag. Je hoeft natuurlijk niet mee te wandelen maar kunt bij een van de deelnemende bedrijven binnenstappen en een lekker bokkie proeven. Je bepaalt geheel zelf hoeveel bedrijven je bezoekt. Ieder jaar wordt het enthousiasme onder de mensen groter omdat er steeds andere bokbieren worden geschonken. Bokbier heeft een behoorlijke vlucht genomen. Steeds meer, vooral kleine brouwerijen brouwen dit mooie herfstbier met de diep robijnrode kleur, of de donkerbruine zwaardere varianten met geroosterde mout en tonen van koffie en chocolade…

Nou ja, als u meer wilt weten? Lekker komen proeven!


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.8 ° C
6.1 °
5 °
86 %
1.3kmh
100 %
wo
13 °
do
12 °
vr
10 °
za
9 °
zo
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.