Evenement

Weekendtip: zondag a.s. Bokkenwandeltocht

Purmerend – Op zondag 28 oktober wordt voor de tiende keer weer de jaarlijks terugkerende Bokkenwandeltocht georganiseerd. Een rondje langs acht horecabedrijven in Purmerend, waar u terecht kunt voor diverse bokbieren. Bij ieder horecabedrijf krijgt u een ander bokbiertje gepresenteerd en daarnaast wordt er een bijpassend hapje geserveerd. Voor een Bokkentochtbiertje met hapje betaalt u deze middag € 3,50.

Tijdens deze tocht zal er een gratis Hop-on-hop-off treintje rijden tussen de deelnemende horeca.
Voor deze editie is er middels een loterij een prijs beschikbaar gesteld door Expert Elektronica Purmerend. Lever bij Expert je Bokbier stempelkaart in met minstens 5 stempels.

De deelnemende horecabedrijven zijn: Stadscafé Spijkerman Eten & Drinken, Brasserie Zomaar, Café de Stapper, Theatercafé de Purmaryn, Snooker & Poolcenter, Biercafé De Bonte Koe, Proeflokaal Bakker en Café Aad de Wolf.

Dus reserveer alvast in uw agenda, zondag 28 oktober vanaf 14.00 – 18.00 uur.

Inmiddels de 10e editie. Begonnen in 2009, hebben 8 horecaondernemers de koppen bijeen gestoken om het bokbier in het licht te zetten middels een leuke activiteit voor de bezoekers van de horeca op die middag. Je hoeft natuurlijk niet mee te wandelen maar kunt bij een van de deelnemende bedrijven binnenstappen en een lekker bokkie proeven. Je bepaalt geheel zelf hoeveel bedrijven je bezoekt. Ieder jaar wordt het enthousiasme onder de mensen groter omdat er steeds andere bokbieren worden geschonken. Bokbier heeft een behoorlijke vlucht genomen. Steeds meer, vooral kleine brouwerijen brouwen dit mooie herfstbier met de diep robijnrode kleur, of de donkerbruine zwaardere varianten met geroosterde mout en tonen van koffie en chocolade…

Nou ja, als u meer wilt weten? Lekker komen proeven!

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.