* Advertorial

Bedrijf uitgelicht: De echte traditionele Indonesische keuken van Putri Solo

Purmerend – Putri Solo is een onontdekt culinair pareltje in Purmerend. In de kleurrijke winkel op het Makado winkelcentrum kun je aan tafel genieten van de echte traditionele Indonesische keuken. Ook is het mogelijk om eten af te halen en natuurlijk catert het bedrijf ook op locatie. Een culinaire beleving met een prettige nasmaak.

Putri, staat voor: ‘meisje of prinsesje’. Beide verkleinwoorden geven een emotie weer. Dat hebben ze bij Putri Solo heel goed begrepen. Het bedrijf van Maarten en Tuty Koolhaas ademt gastvrijheid. Links van de ingang hangt rijk gekleurde kleding die feestelijk aandoet. Aan de rechter kant van de zaak staan rekken met allerhande keukengereedschappen en pannen, maar ook leuke en mooie decoratieve gebruiksvoorwerpen. Centraal in de winkel staat een grote vitrine met een ruime keuze aan heerlijk uitziende traditionele gerechten.

Traditionele gerechten met verse ingrediënten

Om de unieke smaak van ieder gerecht goed tot zijn recht te laten komen, is het gebruik van verse ingrediënten belangrijk. Putri Solo gebruikt daarom dagverse producten van lokale ondernemingen. Alle gerechten worden dagelijks vers bereid. Zo weet je zeker dat wat je proeft, authentiek Indonesisch en bereid is met passie en liefde. De Indonesische keuken, met al haar uiteenlopende gerechten en ingrediënten, vraagt natuurlijk om een klein beetje aandacht. Tientallen verschillende kruiden en ingrediënten maken ieder gerecht weer uniek. Van zoet en mild tot super spicey.

Passie vanuit hobby geboren

Tuti en Maarten met dochter Putri

Maarten Koolhaas (50) heeft altijd al een voorliefde voor Indonesië gehad. Tijdens zijn werk als reisleider leerde hij op één van zijn reizen Tuty (48) kennen. Het was liefde op het eerste gezicht en alles klopte meteen. Als Tuty in 1996 naar Nederland komt, is Maarten koning te rijk.

De twee beginnen een Indonesische dansgroep. Met Indonesische dames uit heel Nederland treden ze landelijk op. In bejaardentehuizen, Pasar Malam’s en vele culturele evenementen. Hier ligt ook het startpunt voor de catering die zij later uitbouwen tot wat het nu is. Het duo begint thuis vanuit hun eigen keuken. Na een tijdje verhuizen zij naar grotere gehuurde keukens, om de stijgende vraag aan te kunnen. Zo verzorgen zij menig feest van hun Oosterse kookkunsten.

Als Maarten door een reorganisatie zonder werk komt te zitten, vindt hij de kracht om hun hobby om te zetten tot een professionele passie. Zo ontstond bedrijf Putri Solo. Zeven jaar later is Putri Solo uitgegroeid tot een verborgen culinaire parel met een vaste klantenkring. Als u van echt Indonesisch eten houdt, is een bezoekje aan deze winkel een must!

Op 9 en 10 november 2018 organiseert Putri Solo de jaarlijkse Pasar Malam in het Makado winkelcentrum. Hierover later meer!

Foto’s: Mihlo Baerts

 

PUTRI SOLO

J.F. KENNEDYPLEIN 39 – 41
1443 EB PURMEREND

0299-769107

Putrisolo.nl 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.