Purmerend

Spoedzorg voor kinderen met ernstige verwondingen in Purmerend verdwijnt

HOORN – Kinderen met ernstige verwondingen of ernstige ziekten kunnen per 4 november 2018 vanuit het Waterlandziekenhuis alleen nog terecht bij de spoedeisende hulp in Hoorn. Dit meldt onze mediapartner NH Nieuws in een bericht.

Door een verhuizing van de afdelingen acute verloskunde, neonatologie en klinische kindergeneeskunde, kunnen kinderen met ernstige verwondingen alleen nog op de spoedeisende hulp in het Westfriesgasthuis Hoorn terecht. Het gaat dan met name om klachten als hoge koorts, buikpijn, een ongeval, problemen met slikken, benauwdheid of (heftige) allergische reacties.

Alleen tijdens kantooruren
“Deze verandering is nodig, omdat kinderartsen in Purmerend alleen tijdens kantooruren in het Waterlandziekenhuis zijn en er geen mogelijkheid is om kinderen op te nemen”, laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten. Een kind kan wel op de spoedeisende hulp in Purmerend worden behandeld voor kleine verwondingen, zoals schaaf- en snijwonden, keel-, neus- of oorklachten of (ongecompliceerde) botbreuken waarvoor geen opname of operatie nodig is.

Kinderarts Karin Massar: “Maar het is altijd mogelijk dat een kind, afhankelijk van de ernst en de aard van de klacht, alsnog naar Hoorn wordt overgeplaatst. Ik kan me voorstellen dat het wennen is voor ouders. Bel bij twijfel gewoon net als altijd de Spoedpost in Purmerend.”

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.