9.3 C
Purmerend
woensdag 21 februari 2024
HomePurmerendSpoedzorg voor kinderen met ernstige verwondingen in Purmerend verdwijnt

Spoedzorg voor kinderen met ernstige verwondingen in Purmerend verdwijnt

HOORN – Kinderen met ernstige verwondingen of ernstige ziekten kunnen per 4 november 2018 vanuit het Waterlandziekenhuis alleen nog terecht bij de spoedeisende hulp in Hoorn. Dit meldt onze mediapartner NH Nieuws in een bericht.

Door een verhuizing van de afdelingen acute verloskunde, neonatologie en klinische kindergeneeskunde, kunnen kinderen met ernstige verwondingen alleen nog op de spoedeisende hulp in het Westfriesgasthuis Hoorn terecht. Het gaat dan met name om klachten als hoge koorts, buikpijn, een ongeval, problemen met slikken, benauwdheid of (heftige) allergische reacties.

Alleen tijdens kantooruren
“Deze verandering is nodig, omdat kinderartsen in Purmerend alleen tijdens kantooruren in het Waterlandziekenhuis zijn en er geen mogelijkheid is om kinderen op te nemen”, laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten. Een kind kan wel op de spoedeisende hulp in Purmerend worden behandeld voor kleine verwondingen, zoals schaaf- en snijwonden, keel-, neus- of oorklachten of (ongecompliceerde) botbreuken waarvoor geen opname of operatie nodig is.

Kinderarts Karin Massar: “Maar het is altijd mogelijk dat een kind, afhankelijk van de ernst en de aard van de klacht, alsnog naar Hoorn wordt overgeplaatst. Ik kan me voorstellen dat het wennen is voor ouders. Bel bij twijfel gewoon net als altijd de Spoedpost in Purmerend.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,532VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.9 °
80 %
9.4kmh
99 %
wo
10 °
do
11 °
vr
7 °
za
7 °
zo
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.