Crematorium Purmerend weer open: “crematieoven stralingsvrij”

Foto: Haico Kats

Purmerend – Na enkele maanden te zijn gesloten wegens radioactiviteit kunnen crematies vanaf deze week weer als vanouds plaatsvinden in Crematorium Purmerend. Hiervoor heeft PC Uitvaart akkoord ontvangen van de ANVS (Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming).

Crematorium Purmerend, gelegen naast de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Purmerweg, werd in juli gesloten nadat er radioactieve straling was vrijgekomen. “Dit gebeurde na de crematie van een overledene die radioactieve stoffen in het lichaam had ter behandeling van kanker. Deze radioactieve stoffen zijn in de as terechtgekomen. De veiligheid van de omgeving en het milieu zijn niet in het geding geweest.”, geeft een woordvoerder van PC uitvaart aan.

De protocollen zijn doorlopen, het ovengebouw is grondig schoongemaakt en ook is direct het periodiek onderhoud aan de oven uitgevoerd. “Hiermee is de crematieoven geheel stralingsvrij en weer als nieuw. Inwoners van Purmerend en omgeving kunnen weer in hun eigen stad gecremeerd worden.”

Enkele weken geen crematies wegens radioactieve straling

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*