Purmerend

Crematorium Purmerend weer open: “crematieoven stralingsvrij”

Purmerend – Na enkele maanden te zijn gesloten wegens radioactiviteit kunnen crematies vanaf deze week weer als vanouds plaatsvinden in Crematorium Purmerend. Hiervoor heeft PC Uitvaart akkoord ontvangen van de ANVS (Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming).

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

Crematorium Purmerend, gelegen naast de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Purmerweg, werd in juli gesloten nadat er radioactieve straling was vrijgekomen. “Dit gebeurde na de crematie van een overledene die radioactieve stoffen in het lichaam had ter behandeling van kanker. Deze radioactieve stoffen zijn in de as terechtgekomen. De veiligheid van de omgeving en het milieu zijn niet in het geding geweest.”, geeft een woordvoerder van PC uitvaart aan.

De protocollen zijn doorlopen, het ovengebouw is grondig schoongemaakt en ook is direct het periodiek onderhoud aan de oven uitgevoerd. “Hiermee is de crematieoven geheel stralingsvrij en weer als nieuw. Inwoners van Purmerend en omgeving kunnen weer in hun eigen stad gecremeerd worden.”

Enkele weken geen crematies wegens radioactieve straling

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by