Purmerend

Crematorium Purmerend weer open: “crematieoven stralingsvrij”

Purmerend – Na enkele maanden te zijn gesloten wegens radioactiviteit kunnen crematies vanaf deze week weer als vanouds plaatsvinden in Crematorium Purmerend. Hiervoor heeft PC Uitvaart akkoord ontvangen van de ANVS (Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming).

Crematorium Purmerend, gelegen naast de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Purmerweg, werd in juli gesloten nadat er radioactieve straling was vrijgekomen. “Dit gebeurde na de crematie van een overledene die radioactieve stoffen in het lichaam had ter behandeling van kanker. Deze radioactieve stoffen zijn in de as terechtgekomen. De veiligheid van de omgeving en het milieu zijn niet in het geding geweest.”, geeft een woordvoerder van PC uitvaart aan.

De protocollen zijn doorlopen, het ovengebouw is grondig schoongemaakt en ook is direct het periodiek onderhoud aan de oven uitgevoerd. “Hiermee is de crematieoven geheel stralingsvrij en weer als nieuw. Inwoners van Purmerend en omgeving kunnen weer in hun eigen stad gecremeerd worden.”

Enkele weken geen crematies wegens radioactieve straling


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.