Wethouder vindt 10 min gesprekje “een overleg”

Purmerend – Er is helemaal geen overleg geweest met de binnenstad ondernemers, schrijft een bestuurslid van de BIZ Koemarkt aan het college van Purmerend. Eerder liet de wethouder weten dat er overleg was geweest tussen hem en de ondernemers uit de binnenstad voor wat betreft de verplaatsing van de Kermis naar andere straten. Dit omdat het huidige kermisterrein voor de aankomende jaren onder druk staat in verband met de “mogelijke” bouwontwikkelingen in de Binnenstad. 

In de commissie Stedelijke ontwikkeling en beheer van 11 oktober stelde de wethouder dat op basis van het voorgenomen besluit er gesprekken zijn geweest met de projectmanager centrum, de evenementen coördinator, de wijkmanager centrum, kermiscoördinator en de vertegenwoordigers van de BIZ Koemarkt. “Het enige is dat ik onlangs een afspraak had op het gemeentehuis over andere zaken. Ik werd gebeld of ik iets eerder kon komen. Een ambtenaar heeft mij toen in 10 minuten verteld wat er de aankomende jaren gaat gebeuren tijdens de kermis. Dat lijkt mij geen overleg met het college.”, schrijft het bestuurslid van de BIZ Koemarkt.

“Het lijkt mij dat dit soort zaken in de retailagenda besproken worden zodat alle partijen, PCO, Wereldhave, Bof, Wonen boven Winkels, P2000+ en de horeca een gezamenlijk standpunt kunnen innemen.” Vooralsnog onttrekt het bestuurslid zich geheel van de uitspraken en ziet graag alsnog een gezamenlijk overleg met alle partijen tot stand komen. 

Update:

Motie van afkeuring tegen wethouder Hegger vanwege “kermis-overleg”

Relevant artikel:

Najaarskermis Purmerend komt weer terug

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*