PolitiekPurmerend

Motie SP betreffende spoedzorg kinderen Waterlandziekenhuis unaniem aangenomen

Purmerend – Vanavond, in de raadsvergadering van 1 november 2018, diende de SP samen met alle andere partijen -met uitzondering van de VVD- een motie in betreffende het opheffen van de spoedzorg voor kinderen in het Waterlandziekenhuis. VVD gaf aan de motie wel te steunen, maar niet mede wilde indienen omdat het onderwerp in essentie niet in de bevoegdheid van de gemeente ligt.

De raad maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van het verplaatsen van de spoedzorg voor kinderen naar Hoorn. Alle partijen snappen ook zeer goed dat de inwoners van Purmerend zich ernstig zorgen maken over deze verandering. In de motie is opgenomen om de zorgen van de raad over de sluiting over te brengen aan de Minister, het VNG, de zorgverzekeraars en het bestuur van het Waterlandziekenhuis.

De motie van de SP en de andere partijen werd unaniem aangenomen.

Lees hier de tekst van de motie.

 

Foto: Haico Kats


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.