Motie SP betreffende spoedzorg kinderen Waterlandziekenhuis unaniem aangenomen

Purmerend – Vanavond, in de raadsvergadering van 1 november 2018, diende de SP samen met alle andere partijen -met uitzondering van de VVD- een motie in betreffende het opheffen van de spoedzorg voor kinderen in het Waterlandziekenhuis. VVD gaf aan de motie wel te steunen, maar niet mede wilde indienen omdat het onderwerp in essentie niet in de bevoegdheid van de gemeente ligt.

De raad maakt zich ernstig zorgen over de gevolgen van het verplaatsen van de spoedzorg voor kinderen naar Hoorn. Alle partijen snappen ook zeer goed dat de inwoners van Purmerend zich ernstig zorgen maken over deze verandering. In de motie is opgenomen om de zorgen van de raad over de sluiting over te brengen aan de Minister, het VNG, de zorgverzekeraars en het bestuur van het Waterlandziekenhuis.

De motie van de SP en de andere partijen werd unaniem aangenomen.

Lees hier de tekst van de motie.

 

Foto: Haico Kats

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*