PolitiekPurmerend

Motie van afkeuring tegen wethouder Hegger vanwege “kermis-overleg”

Purmerend – Op 30 oktober 2018 publiceerde Regio Purmerend het artikel “Wethouder vindt 10-minuten gesprekje een overleg”. Hierin beschreven wij hoe wethouder Hegger in de commissie SOB verklaarde dat er overleg is geweest met de ondernemers van de binnenstad over de voorgenomen verplaatsing van de kermis in de binnenstad van Purmerend. In de raadsvergadering van donderdag 1 november 2018 steldde de VVD vragen over deze situatie. De antwoorden van de wethouder zorgden voor een escalatie. 

Wethouder Hegger verklaarde dat dit een ambtelijk overleg is geweest. In letterlijke bewoordingen gaf hij de media de schuld van het feit dat het woord “ambtelijk” niet was opgenomen in de verslaggeving. Dit terwijl in de stukken van de raad duidelijk staat dat het college een overleg heeft gehad met de ondernemers. Hierop bracht de VVD een motie van afkeuring in.

Hiermee gaf de oppositie een duidelijk signaal af naar wethouder Hegger. “Wij verwachten dat een dergelijke situatie niet meer gaat voorkomen”.

De raad is niet volledig geinformeerd, aldus de indieners VVD, Leefbaar Purmerend, GroenLinks, PVV en SP. Leefbaar Purmerend haalde ook de mail aan die de dag voor de commissievergadering door de ondernemers was verstuurd, waarbij zij aangaven dat er geen overleg was geweest. De motie werd afgewezen met 17 stemmen voor en 20 stemmen tegen.

Lees hier de tekst van de motie.

Foto: Haico Kats

Relevant artikel:

Wethouder vindt 10 min gesprekje “een overleg”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.