Realisatie 96 sociale huurwoningen in deel Wagenweggebied

Wethouder Thijs Kroese en directeur-bestuurder van Wooncompagnie Stefan van Schaik

Purmerend – De gemeente en woningcorporatie Wooncompagnie slaan de handen ineen voor snelle ontwikkeling van sociale huurwoningen in het Wagenweggebied. Wethouder Thijs Kroese en directeur-bestuurder van Wooncompagnie Stefan van Schaik presenteren vanmiddag hun gezamenlijke ambitie om te komen tot de versnelde bouw van sociale huurwoningen in Purmerend.

Het bouwplan bestaat uit de realisatie van een woningbouwprogramma van 26 sociale huurwoningen en meerdere vrije sector huurappartementen aan de Wagenweg 6. Dit zijn nu een leegstaand garagepand (pand Jorritsma in handen van een projectontwikkelaar) en een stuk braakliggend terrein (in handen van Wooncompagnie). In eerste instantie was geen sociale huur in het project opgenomen. Aan de Dopsloot ligt een plan van Wooncompagnie voor nog eens 70 sociale huurwoningen.

Door aansluiting te zoeken met de projectontwikkelaar, die de vrije sector huurappartementen realiseert, gaat Wooncompagnie aan de slag om tot een gezamenlijk ontwerpplan te komen voor dit stuk in het Wagenweggebied.

Ambitie

Het plan past binnen het vastgestelde ambitiedocument Wagenweggebied. In het ambitiedocument wordt ervan uitgegaan dat sociale huur wordt gerealiseerd op de gronden van de woningcorporaties. De exacte aantallen van de vrije sector huurappartementen worden binnenkort bekendgemaakt.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*