Purmerendwonen

Feestelijk startsein bouw duurzame woningen Klein Where

Purmerend – In aanwezigheid van wethouder Thijs Kroese van de gemeente Purmerend vierde de ontwikkelcombinatie KWO (Klein Where Ontwikkeling) vanmiddag de start bouw van de tweede fase woningen op het voormalige bedrijventerrein De Where in Purmerend.

In totaal realiseert de ontwikkelcombinatie in deze fase 48 woningen, waarvan bijna alle woningen zijn verkocht. KWO is een samenwerkingsverband van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Linden Groep.

Officiële handeling

De start bouw wordt gehouden met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Wethouder Thijs Kroese, Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest en Jan van der Linden, directeur van Linden Groep, geven samen symbolisch het startsein voor de bouw door het leggen van de vloer op de begane grond van een van de woningen.

Wethouder Thijs Kroese: “Dat vrijwel alle woningen al verkocht zijn, betekent dat al veel mensen hier een echt nieuw thuis hebben gevonden. En terecht, want de woningen zijn prachtig en gelegen op een toplocatie. Alle bewoners hebben straks een woning en een wijk waar ze trots op kunnen zijn.”

Peter Heuvelink: “Met de komst van Klein Where speelt ontwikkelcombinatie KWO in op het grote tekort aan woningen in Purmerend. Deze locatie nabij het centrum, aan het water en het groene Leeghwaterpark, biedt voor een brede doelgroep een nieuw en fijn thuis binnen hun vertrouwde woonomgeving.”

Duurzaamheid Klein Where

Klein Where ligt op de kruising van de Where en de Purmerringvaart. De nieuwe buurt biedt veel woonkwaliteit door de fraaie ligging aan het water en in het groen en ligt vlakbij de binnenstad van Purmerend. Er is veel aandacht voor duurzaamheid in Klein Where. De nieuwbouwwoningen krijgen alle stadsverwarming. Daarnaast wordt het regenwater zoveel mogelijk in het gebied opgeslagen en is met het Hoogheemraadschap een groenplan gemaakt. Fase twee omvat in totaal 48 huizen waaronder rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen, dijkwoningen en een vrijstaande woning. Het ontwerp komt van Mulleners & Mulleners Architecten De prijzen van de woningen zijn vanaf € 297.500 tot € 625.000 v.o.n. Er komen in totaal circa 125 woningen in een dorpse setting. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Meer informatie: http://www.kleinwhere.nl


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.