10.6 C
Purmerend
woensdag 27 maart 2024
Home* ZuidoostbeemsterWoningbouw in De Nieuwe Tuinderij Oost Zuidoostbeemster kan doorgaan

Woningbouw in De Nieuwe Tuinderij Oost Zuidoostbeemster kan doorgaan

Zuidoostbeemster – De Raad van State heeft een belangrijk besluit genomen, waardoor woningbouw in De Nieuwe Tuinderij Oost te Zuidoostbeemster kan starten. De door verschillende stichtingen en omwonenden ingediende beroepen over plangebied ‘De Nieuwe Tuinderij Oost’ zijn op 31 oktober 2018 ongegrond verklaard. Voor de gemeente Beemster, De Beemster Compagnie, BPD Ontwikkeling  en de toekomstige bewoners is dit een positieve uitspraak.

Zorgvuldigheid

Met de uitspraak bevestigt de Raad van State de zorgvuldigheid waarmee de gemeenteraad heeft gehandeld, waarbij de regels van het bestemmingsplan en het behoud van de kernkwaliteiten van Droogmakerij de Beemster en de Stelling van Amsterdam voldoende waarborgen.

Vervolg

Door de positieve uitspraak staat niets meer in de weg om van start te gaan met de bouw. BPD Ontwikkeling verwacht in het eerste kwartaal van 2019 te starten met de verkoop van de woningen. De Beemster Compagnie gaat tegelijkertijd in verkoop met de eerste vrije kavels voor particuliere bouw. Geïnteresseerden op de kandidaatkoperslijst van de gemeente Beemster krijgen hiervoor een uitnodiging. Meer informatie over de bouwplannen en de verkoop is te vinden op: https://www.nieuwbouw-denieuwetuinderij.nl



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,844FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.6 ° C
11.8 °
9.4 °
75 %
5.4kmh
100 %
wo
11 °
do
10 °
vr
10 °
za
13 °
zo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.