Purmerend

Zorgkosten voor kinderen uit Purmerend 3% hoger dan landelijk gemiddelde

Purmerend – De zorgkosten voor kinderen uit Purmerend zijn gemiddeld €33,78 meer dan het landelijk gemiddelde, dit schrijft RTL-nieuws. Gemiddeld kosten kinderen tot 12 jaar in Nederland zo’n 1.200 euro aan zorg per persoon per jaar. Maar uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat er grote regionale gezondheidsverschillen zijn.

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws analyseerde per wijk of dorp de gedeclareerde kosten bij zorgverzekeraars voor alle kinderen in Nederland tussen de 0 en 12 jaar. Het gaat daarbij om de meest uiteenlopende vormen van zorg. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de huisarts, het ziekenhuis, medicijnen, fysiotherapie en de tandarts.

In Purmerend zijn van 9059 kinderen de kosten in kaart gebracht. De zorg per kind uit Purmerend is €1246 per jaar. In Neck is gemiddeld per kind €771 per kind gedeclareerd. Dat is €366,40 lager dan het landelijk gemiddelde. In de Beemster komt de rekensom op €987 per kind. (-€254,61) Opvallendste cijfer in de regio is de gemeente Edam-Volendam met €1379 euro per kind. (+€185,41)

Zelf grasduinen in de cijfers per plaats of dorp doet u hier: https://www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/redactie/public/research/zorgkaartgoed.html

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.