* BijzonderPurmerend

Jenna is de laatste baby van het Waterlandziekenhuis: “Een klein Purmerendertje!” (video)

Purmerend – Maak kennis met het laatste kindje dat is geboren in het Waterland Ziekenhuis: Jenna. Het meisje werd op vrijdag geboren, en nu de afdeling verloskunde van Purmerend naar Hoorn is verplaatst, is ze waarschijnlijk ook de laatste die in het Purmerendse hospitaal ter wereld is gekomen.

Terwijl de verhuisdozen al klaarstonden, kon de zwangere Petra er vrijdag toch nog terecht. “Er waren nog mensen aanwezig om de bevalling te begeleiden,” vertelt vader Dick. In Purmerend bevallen kon nog net. “Daar waren we wel blij mee.”

De geboortezorg in Purmerend verhuist door een tekort aan personeel bij de kindergeneeskunde naar het Westfriesgasthuis. Om toch aan de door de overheid aangescherpte eis te kunnen voldoen om 24 uur per dag, zeven dagen per week een medisch team paraat te hebben staan, is ervoor gekozen om de verloskunde op een plek in Hoorn bij elkaar te brengen. Op die manier kan daar ook meer en betere zorg geleverd worden.

Voor Baby Jenna was dat niet nodig. Zij is zonder complicaties geboren. Gek was het wel voor het gezin, zo’n lege afdeling. “Als je naar buiten loopt, zie je helemaal niemand. Een aparte gewaarwording,” zegt Dick. Moeder Petra is vooral opgelucht. “Gelukkig is alles goedgekomen.”

Het gezin is blij dat ze nog in Purmerend terecht konden, de stad waar ook hun zoon is geboren. “Het is wel een raar idee, dat daar nu geen bevallingen meer plaatsvinden,” vertelt Petra. “En we zijn trots dat wij daar nog terecht konden, want nu hebben we twee kindertjes uit Purmerend.” Zoon Lars is het daarmee eens: “Ja!”

Bron: NH-Nieuws

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. What a beautiful name she has 😉
    I do hope the hospitals’ plan changes so that, Jenna won’t really be the last miracle born in Purmerend.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: