6.8 C
Purmerend
dinsdag 28 maart 2023
Homeondernemers2e hands winkeltje Puzzeldientje “Spullen een tweede leven”

2e hands winkeltje Puzzeldientje “Spullen een tweede leven”

Purmerend – Afgelopen vrijdag heeft ze haar pop-up winkeltje geopend in het voormalig pand van Spurd aan de Purmersteenweg 13d. In de winkel staan de schappen vol met door haar opgekochte spullen. Dit alles tegen uiterst kleine prijzen. Van de gemeente Purmerend kreeg ze de kans om het voormalig pand van Spurd tot 31 december dit jaar te betrekken. 

Gerdien van Delden is de drijvende kracht achter dit initiatief: “Ik wil spullen graag een tweede leven geven. De spullen die ik hier verkoop zijn bijvoorbeeld voor mensen met een kleine beurs.” Een rondgang door de winkel leert dat Gerdien het vooral van de puzzels moet hebben. “Niet zo vreemd want door vrienden en familie wordt ik de puzzelkoningin genoemd. Ik heb puzzels voor kinderen en volwassenen maar ook maak ik hier luiertaarten van de spullen die wij hier hebben. Ook knuffels, spelletjes, baby- en kinderkleding en speelgoed zijn hier tegen een lage prijs te krijgen.“

Bij Gerdien speelt ook het sociale en maatschappelijk karakter een rol: “Iedereen is welkom in de pop-up winkel. Een kop koffie en thee staan altijd klaar en kost niets. Je kan hier ook gaan puzzelen aan de grote tafel. Vanmiddag waren er drie kinderen van rond de 8 jaar die hier een puzzel hebben gelegd. Volgende keer willen ze terug komen om te gaan schaken. Gezellig klessebessen aan de grote tafel, alles kan als het maar gezellig is. Een vrijwillige bijdrage in de spaarpot is altijd welkom.”

Omdat Gerdien als gyminstructrice werkt, naast het runnen van het tijdelijke winkeltje, zijn de openingstijden per dag verschillend. De openingstijden van Puzzeldientje zijn: maandag en donderdag van 12:00 tot 15:00 uur, dinsdag van 09:00 tot 15:00 uur, woensdag van 12:00 tot 18:00 uur, vrijdag van 10:00 tot 21:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur. Pinnen is helaas niet mogelijk.

Meer informatie op: https://www.puzzeldientje.nl

Foto’s: Rob Klaucke


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.8 ° C
7.8 °
5.5 °
68 %
0.9kmh
100 %
di
7 °
wo
12 °
do
12 °
vr
10 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.