8.6 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomeEvenementKort geding tegen landelijke sintintocht door relatief onbekende organisatie

Kort geding tegen landelijke sintintocht door relatief onbekende organisatie

ZAANDAM – De relatief onbekende organisatie Majority Perspective -tegenstander van Zwarte Piet – wil de landelijke intocht van Sinterklaas door middel van een kort geding verbieden. Onder meer de NTR, de Staat der Nederlanden, burgemeester Jan Hamming van Zaanstad en het commissariaat van de Media worden voor de rechter gesleept.

De landelijke intocht vindt op zaterdag 17 november plaats in Zaanstad. NTR verzorgt de uitzending. De stichting eist een verbod op de intocht, omdat die “racistisch” zou zijn.

Kinderrechten

“Alle partijen maakten zich schuldig aan het niet naleven van wetten en internationale verdragen, waaronder VN kinderrechten verdragen en anti-racisme verdragen, dit deden ze in georganiseerd verband”, meldt de stichting in een persbericht. “Dit kan en mag zo niet meer verder gaan.” De stichting zet zich in tegen “systematische onderdrukking.”

Een woordvoerder van de rechtbank bevestigt dat het kort geding doorgaat. Het vindt plaats op dinsdag 13 november in de rechtbank in Haarlem.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.6 ° C
10.1 °
7.2 °
80 %
4.5kmh
95 %
ma
10 °
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.