Parkeergarage ’t Lammetje begin 2019 definitief dicht

Purmerend – Na de feestdagen wordt parkeergarage ’t Lammetje definitief gesloten. Begin oktober werden er herstelwerkzaamheden aan ’t Lammetje verricht. Al voor deze werkzaamheden was bekend dat de garage niet nog een aantal jaar mee kan.









De herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd zodat er in verder geval nog tot na de feestdagen kan worden geparkeerd. Hierna zal het doek voor ’t Lammetje definitief vallen.

Uit de inspecties en het onderzoek blijkt nu dat ’t Lammetje in de huidige opzet aan het einde van haar levensduur is gekomen. Bij het oorspronkelijk ontwerp is rekening gehouden met een gebruik van vijf jaar (vanaf 2009) en is niet gekozen voor een verzinkte stalen constructie. De hierdoor ontstane corrosie, alsmede veroudering van de gebruikte materialen leidt ertoe dat duurzame inzetbaarheid van de garage voor een termijn van twee tot drie jaar niet meer mogelijk is.<….>Na afronding van de werkzaamheden (red. van begin oktober) kan de parkeergarage de komende maanden in ieder geval weer volledig gebruikt worden. Met het oog op de feestdagen en in afwachting van besluitvorming over een structurele oplossing wordt daarmee tegemoet gekomen aan de parkeerbehoefte in de binnenstad.

Dit liet wethouder Tijmstra in een memo op 4 oktober aan de gemeenteraad weten. Er wordt nog altijd gezocht naar een definitieve oplossing voor het parkeerprobleem in de binnenstad van Purmerend.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*