BREAKING

Morgen na 16:00 uur uitspraak over doorgang landelijke intocht Sinterklaas

Haarlem – Vanmorgen diende in de rechtbank in Haarlem het kort geding van Stichting Majority Perspective betreffende de landelijke intocht van sinterklaas in Zaandam. Volgens Majority Perspective is de intocht racistisch en moet de rechter daarom het evenement verbieden. 

Toen de rechtbank de zaal binnenkwam, weigerden de mensen van Majority Perspective op te staan. Zowel het bestuur van de stichting als de advocaat hebben tientallen bedreigingen ontvangen de afgelopen dagen.

De rechtbank heeft aangegeven niet te zullen oordelen over een totaal verbod van de intocht, maar te kijken naar een intocht zonder racistische elementen. Hoewel de rechtbank de intocht niet helemaal zal verbieden, loopt de doorgang van de intocht toch gevaar als de rechtbank MP in het gelijk zou stellen. De organisatoren van de intocht hebben in dat geval te weinig tijd om alle verplichte aanpassingen door te voeren.

De rechtbank zal woensdag 14 november voor 16:00 uur een uitspraak doen.

Foto’s: Haico Kats

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.