19.5 C
Purmerend
donderdag 28 september 2023
HomeBREAKINGMorgen na 16:00 uur uitspraak over doorgang landelijke intocht Sinterklaas

Morgen na 16:00 uur uitspraak over doorgang landelijke intocht Sinterklaas

Haarlem – Vanmorgen diende in de rechtbank in Haarlem het kort geding van Stichting Majority Perspective betreffende de landelijke intocht van sinterklaas in Zaandam. Volgens Majority Perspective is de intocht racistisch en moet de rechter daarom het evenement verbieden. 

Toen de rechtbank de zaal binnenkwam, weigerden de mensen van Majority Perspective op te staan. Zowel het bestuur van de stichting als de advocaat hebben tientallen bedreigingen ontvangen de afgelopen dagen.

De rechtbank heeft aangegeven niet te zullen oordelen over een totaal verbod van de intocht, maar te kijken naar een intocht zonder racistische elementen. Hoewel de rechtbank de intocht niet helemaal zal verbieden, loopt de doorgang van de intocht toch gevaar als de rechtbank MP in het gelijk zou stellen. De organisatoren van de intocht hebben in dat geval te weinig tijd om alle verplichte aanpassingen door te voeren.

De rechtbank zal woensdag 14 november voor 16:00 uur een uitspraak doen.

Foto’s: Haico Kats
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,502VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
19.5 ° C
20.6 °
18.3 °
71 %
2.7kmh
100 %
wo
19 °
do
19 °
vr
20 °
za
19 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.