* Rechtspraak

TBS Purmerendse die haar kinderen doodde met 1 jaar verlengd

Haarlem – De TBS van de Purmerendse die in 2006 haar twee kinderen doodde, is door de rechtbank met 1 jaar verlengd. Moeder heeft de moord op haar kinderen altijd ontkend. Ze werd in hoger beroep veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging.

Op 14 juni 2006 voltrok zich in een woning in Purmer-Noord, onder invloed van alcohol en cocaïne, een drama. Met als slachtoffertjes  twee jonge kinderen. Romy (bijna 2) en Daniël (5 maanden) werden door hun moeder met tientallen messteken om het leven gebracht.

De TBS werd op 12 november 2018 -met instemming van de moeder- met een jaar verlengd. Hoewel het langzaam beter met haar gaat, vinden zowel de Officier van Justitie, als de moeder en haar advocaat ‘dat het prematuur is om nu te verzoeken om een voorwaardelijke beëindiging van de maatregel’.

Relevant artikel: De knuffeltjes van opa – 10 jaar na de moord op zijn kleinkinderen

De wekelijkse column van Eline!

Kopfoto: Haico Kats

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....