BREAKING

Uitspraak rechter: Zwarte Piet mag blijven, intocht door als gepland

Haarlem – De rechtbank Noord-Holland heeft Stichting Majority Perspective niet in het gelijk gesteld. Zwarte Piet mag blijven. De intocht in Zaandam mag doorgaan zoals gepland!

De rechtbank heeft zich afgevraagd of de intocht in strijd is met internationale verdragen. De rechter erkent de (internationale) bezorgdheid over bepaalde aspecten van Zwarte Piet. “Maar verbieden is niet de oplossing”, aldus de rechtbank.

De rechtbank concludeert dat de stichting met geen van de gedaagden overleg heeft gehad over de intocht en een betere timing had kunnen hebben. De stichting heeft niet voldaan aan de noodzakelijke voorwaarden. MP heeft naar oordeel van de rechter onvoldoende oog gehad voor de huidige situatie en de veranderingen.

De rechter geeft wel mee dat meningsuitingen in beginsel niet worden verboden en dat de vrijheid van meningsuiting ruim moet worden genomen. Zowel voor als tegenstanders moeten zich veilig kunnen uiten.

Ook vindt de rechter het van belang dat het gesprek in de toekomst wordt voortgezet.

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.