9.6 C
Purmerend
dinsdag 19 maart 2024
HomeBREAKINGUitspraak rechter: Zwarte Piet mag blijven, intocht door als gepland

Uitspraak rechter: Zwarte Piet mag blijven, intocht door als gepland

Haarlem – De rechtbank Noord-Holland heeft Stichting Majority Perspective niet in het gelijk gesteld. Zwarte Piet mag blijven. De intocht in Zaandam mag doorgaan zoals gepland!

De rechtbank heeft zich afgevraagd of de intocht in strijd is met internationale verdragen. De rechter erkent de (internationale) bezorgdheid over bepaalde aspecten van Zwarte Piet. “Maar verbieden is niet de oplossing”, aldus de rechtbank.

De rechtbank concludeert dat de stichting met geen van de gedaagden overleg heeft gehad over de intocht en een betere timing had kunnen hebben. De stichting heeft niet voldaan aan de noodzakelijke voorwaarden. MP heeft naar oordeel van de rechter onvoldoende oog gehad voor de huidige situatie en de veranderingen.

De rechter geeft wel mee dat meningsuitingen in beginsel niet worden verboden en dat de vrijheid van meningsuiting ruim moet worden genomen. Zowel voor als tegenstanders moeten zich veilig kunnen uiten.

Ook vindt de rechter het van belang dat het gesprek in de toekomst wordt voortgezet.

 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,839FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.6 ° C
10.1 °
8.4 °
81 %
2.7kmh
100 %
di
15 °
wo
14 °
do
11 °
vr
10 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.