Purmerend

Brugval Hoornsebrug vanmiddag ingehesen

Purmerend – De werkzaamheden aan de Hoornsebrug zijn in volle gang. De sloop- en demontagewerkzaamheden zijn afgerond en de afgelopen twee weken heeft aannemer Ooms gewerkt aan de brugkelder. Vanmiddag werd het nieuwe brugval (het beweegbare deel van de brug) geplaatst.

Het nieuwe brugval kwam gisteren aan het eind van de dag per boot aan. Deze paste niet liggend door de Beemsterbrug en werd daarom ter hoogte van de A7 in een schuinstand gezet om de brug te passeren. Vanaf de locatie waar het brugval in schuinstand werd gezet tot aan de Hoornsebrug was het transport nauw gepland en voorbereid. De brugval heeft een gewicht van 65.000 kilo en is gemaakt door Solid Steel Structures in opdracht van machinefabriek Rusthoven uit Groningen.

Op het moment van schrijven van dit bericht zijn de hijswerkzaamheden aan de brug nog bezig. Deze duren naar verwachting tot 15:00 uur.

Nog niet open

De opening van de Hoornsebrug staat nog steeds gepland op 11 december.

Dronebeelden: Rob Klaucke

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.