Purmerend

Urbex: Het verlaten pand aan de Waterlandlaan (video)

Purmerend – De politie vindt het allemaal best en treed niet echt meer op bij aanwezigheid van jeugd in het pand. “De gemeente moet het maar uitzoeken, wij doen hier niets meer mee.” Het pand aan de Waterlandlaan staat al meer dan een jaar leeg. De voor- en achterdeur staan tegenwoordig gewoon open. De sloten liggen er al een tijd uit. Je kan zo naar binnen.

In het pand hebben vroeger diverse bedrijven gezeten. Aan de gevel is alleen nog een naam van een bedrijf zichtbaar die doet in administratie en jaarrekeningen. Door een brand in oktober 2016 is het verval van dit pand begonnen. Bedrijven verlieten het pand door problemen met de verhuurder/eigenaar.

Urbex, een afkorting van Urban exploring, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties.

In het pand is het een chaos. Muren die eruit liggen. Veel glas door ingeschopte ruiten. “Chill” plekken en graffiti. De keuken waar de brand begon ligt er nog steeds zo bij. Wel is de elektriciteit in het pand uitgeschakeld. Wij hebben vanavond even een kijkje genomen.

Update: 22 november 2018

Pand aan de Waterlandlaan dichtgetimmerd

Foto’s: Mihlo Baerts en Rob Klaucke

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

3 commentaren

  1. Wat mij opvalt is dat de fotograaf werkelijk geen idee heeft wat hij/zij aan het doen is. De foto’s zijn echt niet om aan te zien door het misbruik van de HDR-functie. Ik ga er oprecht scheel van kijken.

  2. Wij hebben niet ingebroken, wij hebben niets vernield, wij hebben alleen onze voetstappen achtergelaten en foto’s gemaakt. Wij hebben dus aan Urbex gedaan. Dat het binnen trashed was kwamen wij pas achter toen we binnen waren.

    Redactie RegioPurmerend

  3. Hallo, Graag wil ik iets kwijt over het artikel Urbex:het verlaten pand aan de waterlandlaan. Wat triest om te lezen dat jullie urbex en vandalisme in 1 pot stoppen. Urbex heeft niks maar dan ook niks te maken met vandalisme. Zo zetten jullie urbex in het verkeerde daglicht. Misschien toch beter onderzoeken voordat je het woord urbex gebruikt. Een urbexer neemt alleen foto’s breekt nooit in en laat alleen voetstappen achter. Vandalisme in verlaten panden zijn meestal hangjongeren die zich vervelen en zijn geen urbexers. mvg Jacqueline da Cruz Arnold

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: