PurmerendSport

Crowdfunding campagne rolstoeltennisser Melvin Smid van start gegaan

Purmerend – Melvin Smid is eind 2017 op 39-jarige leeftijd in aanraking gekomen met rolstoeltennis en was meteen verkocht. Sport heeft altijd, op diverse vlakken, een belangrijke rol gespeeld in zijn dagelijks leven.

Al voordat Melvin in 1995 in een rolstoel terecht kwam, was hij zeer actief als ijshockeyer. Daarna kwam hij in aanraking met rolstoelbasketbal en voornamelijk sledgehockey/Para-ijshockey. Als goalie van het Nederlands sledgehockey team speelde hij tussen 1996 en 2010 diverse Europese- en Wereldkampioenschappen. Helaas lukte het niet om zich met het Nederlands team te kwalificeren voor de Paralympics van 2010.
In 2016 onderging hij een maagverkleining en viel hierdoor ruim 70 kilo af. Mede daardoor wilde Melvin weer heel graag actief gaan sporten en kwam via een clinic rolstoeltennis in Purmerend in contact met rolstoeltennisser Ronald Vink en trainer Joost Franke. Al direct bleek dat hij aanleg had en werd daarom lid van TV Neckslag. In april 2018 speelde hij zijn eerste KNLTB Ranglijsttoernooi in Badhoevedorp en speelde verder dit jaar ook ranglijsttoernooien in Valkenswaard, Barneveld en Alphen aan den Rijn. In de tussentijd ontstond de ambitie om volledig te gaan voor de Paralympics van 2024 in Parijs. Mede hierdoor speelde Melvin in oktober 2018 zelfs al zijn eerste internationale ITF Future toernooi in Montfermeil, Frankrijk.

De komende jaren gaat hij vol voor zijn droom; Parijs 2024!  Om dit te bereiken zal de trainingsintensiteit moeten worden verhoogd en het begeleidingsteam uitgebreid. Daarnaast zal er beter materiaal tot zijn beschikking moeten komen, trainingskampen bijgewoond worden en vooral heel veel toernooien spelen in binnen- en buitenland. Dit alles is onmogelijk zonder steun vanuit het bedrijfsleven en de samenleving.

Om Melvin te faciliteren in zijn ambitie en om het rolstoeltennis onder de aandacht te brengen in de regio Zaanstreek / Waterland, is onlangs de Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation opgericht. Vanuit de stichting zullen diverse activiteiten worden ondernomen.

Onder het motto: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” heeft de Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation een online crowdfunding campagne gelanceerd. Deze is te vinden via: https://www.doneeractie.nl/steun-melvin-smid-op-weg-naar-paralympics-2024/-31510

Relevant artikel:

Rolstoeltennisser Melvin Smid gaat voor Paralympics 2024

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by