7.1 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
Home* Wat u schrijft10.000 Purmerenders stappen over op andere zorgverzekering

10.000 Purmerenders stappen over op andere zorgverzekering

Purmerend – 1 op de 6 Nederlanders denkt er over na om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dat blijkt uit een analyse van RTL-Z. Volgens RTL-Z komt dat omdat de zorgpremie voor 2019 te hard stijgt en daardoor overstappen kan lonen. Overstappen kan een voordeel in uw portemonnee opleveren van wel 300 euro op jaarbasis.

Met 60.000 inwoners boven de 18 jaar in Purmerend zou dat betekenen dat er 10.000 Purmerenders mogelijk gaan overstappen. Wij hebben de verschillende zorgverzekeraars voor u naast elkaar gelegd. Let wel op want er zijn verschillende polissen. Ook kan een verhoging van het eigen risico een dik voordeel opleveren.

Naturapolis

Bij een naturapolis krijg je niet alle zorgkosten uit het basispakket vergoed. De zorgverzekeraar vergoedt alleen de zorg als de behandelaar en zorgverzekeraar met elkaar afspraken hebben gemaakt over de prijs en de kwaliteit. Ga je naar een dokter of behandelaar die geen afspraken met de zorgverzekeraar hebben, dan krijg je niet alle kosten vergoed. De verzekeraar betaalt dan maar een bepaald deel van de rekening. Het andere deel moet je zelf betalen. Bij een naturapolis kun je dus niet zelf kiezen naar welke dokter, ziekenhuis of behandelaar je gaat.

Restitutiepolis

Bij een restitutiepolis betaalt de zorgverzekeraar de kosten vanuit de basisverzekering bij alle behandelaars. Het is wel mogelijk dat je de rekening eerst zelf moet betalen. Later kun je het bedrag van de rekening terugvragen bij de zorgverzekeraar. Een restitutieverzekering noem je ook wel een verzekering met vrije keuze. Je mag met een restitutiepolis zelf kiezen naar welke dokter, behandelaar of ziekenhuis je gaat, zonder bij te hoeven betalen. Dit laatste geldt niet als de rekening overdreven hoog is).

Combinatiepolis

Een combinatiepolis is een combinatie tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Bij een combinatiepolis heb je voor sommige zorg recht op een vergoeding op naturabasis. Voor andere zorg heb je juist weer recht op een vergoeding op restitutiebasis.

Budgetpolis

Een budgetpolis is een goedkopere naturapolis. Met een budgetpolis kun je bij een nog kleiner aantal ziekenhuizen terecht, dan bij een normale naturapolis.Waterlandziekenhuis

 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,874FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.1 ° C
7.8 °
6.6 °
76 %
1.3kmh
100 %
vr
7 °
za
8 °
zo
10 °
ma
9 °
di
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.