Docenten Clusius College starten crowdfunding voor gezonde leefomgeving insecten

Purmerend – Docenten van het Clusius College, Jessica de Koning en Lieke Creemer, zijn gestart met een crowdfundingsactie voor het aanleggen van een vlinderslinger in de grasbermen aan de Aletta Jacobslaan in Overwhere. Hier kunnen insecten, zoals vlinders en bijen, broeden, schuilen en voedsel vinden.

Het aantal bijen en vlinders neemt in rap tempo af, daarom is actie nodig zeggen de twee docenten. Door in kleine stapjes een slinger van insectvriendelijke beplanting aan te brengen op plaatsen waar nu slechts gras groeit, hopen de twee ook buurbewoners en scholieren met elkaar in contact brengen. Samen zullen zij deze slinger aanleggen en onderhouden. De vlinderslinger zal bestaan uit insectvriendelijke beplanting gemengd met sierbeplanting en klein fruit en zal heel het jaar aantrekkelijk zijn om naar te kijken. Vanaf de eerste bloembollen in het voorjaar tot aan de berijpte takken in de winter

Donatie provincie Noord-Holland

Door de provincie Noord-Holland is €250 ingelegd. Totaal is voor het plan 3.500 euro nodig. Vijfhonderd euro gaat naar de aanleg van de beplanting, vijfhonderd euro is nodig voor het grondverzet en 2.500 euro gaat naar de beplanting en materialen. Tot op heden is 555 euro ingezameld. Wordt het streefbedrag niet gehaald, dan krijgen de donateurs hun geld terug.

De crowdfundingsactie vindt u hier: https://crowdfundingvoornatuur.nl/nl/projects/vlinderslinger/plan

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*