11.4 C
Purmerend
dinsdag 26 maart 2024
HomePolitiekOphef over vragen boerkaverbod van PVV Purmerend "belachelijk" & "wegkijk-burgemeester"

Ophef over vragen boerkaverbod van PVV Purmerend “belachelijk” & “wegkijk-burgemeester”

Purmerend – Er is ophef ontstaan op vragen die de PVV Purmerend heeft gesteld in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. In de vragen vraagt de PVV aandacht voor het verbod op het dragen van van gezichtsbedekkende kleding, zoals de boerka en niqaab, in het openbaar vervoer, de zorg, het onderwijs en overheidsgebouwen.

Zo wil de fractievoorzitter van de PVV Shirley Soenjoto weten of het college bekend is met de belachelijke uitspraken van burgemeester Halsema van Amsterdam. Ook wil de fractievoorzitter weten of Purmerend ook een wegkijk-burgemeester heeft. En vraagt de partij zich af of het boerkaverbod in Purmerend gehandhaaft gaat worden.

Op Twitter worden de vragen van de PVV door de fractie van D66 ongepast gevonden. Fractievoorzitter Patrick Blockzijl van D66: “Als raadslid heb je vele instrumenten om je werk te doen. Maar heb fatsoen om netjes te blijven. Termen “belachelijk” & “wegkijk-burgemeester” ongepast. Hele toon respectloos. Zou PVV Purmerend sieren om vragen aan te passen.”

Ook raadslid Mark Intres van D66 neemt op twitter stelling: “Wegkijkburgemeester? Compleet mesjogge, die PVV in Purmerend. Als je geen respect hebt voor de democratie, wat doe je dan in de politiek? Zeg gerust wat je vindt, met oog voor elkaars rol. Kom met een voorstel!” 

D66 raadslid Astrud Wildschut vraag zich af of het zo moet: “Je afvragen of “wij in Purmerend ook een wegkijk-burgemeester hebben die het vertikt om de wet te handhaven”, vind ik een stap te ver.” 

De vragen van PVV Purmerend vindt u hier: https://raad.purmerend.nl/download/84265



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.4 ° C
12.8 °
10.5 °
68 %
3.1kmh
100 %
di
13 °
wo
12 °
do
9 °
vr
12 °
za
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.