Ophef over vragen boerkaverbod van PVV Purmerend “belachelijk” & “wegkijk-burgemeester”

Purmerend – Er is ophef ontstaan op vragen die de PVV Purmerend heeft gesteld in schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. In de vragen vraagt de PVV aandacht voor het verbod op het dragen van van gezichtsbedekkende kleding, zoals de boerka en niqaab, in het openbaar vervoer, de zorg, het onderwijs en overheidsgebouwen.

Zo wil de fractievoorzitter van de PVV Shirley Soenjoto weten of het college bekend is met de belachelijke uitspraken van burgemeester Halsema van Amsterdam. Ook wil de fractievoorzitter weten of Purmerend ook een wegkijk-burgemeester heeft. En vraagt de partij zich af of het boerkaverbod in Purmerend gehandhaaft gaat worden.

Op Twitter worden de vragen van de PVV door de fractie van D66 ongepast gevonden. Fractievoorzitter Patrick Blockzijl van D66: “Als raadslid heb je vele instrumenten om je werk te doen. Maar heb fatsoen om netjes te blijven. Termen “belachelijk” & “wegkijk-burgemeester” ongepast. Hele toon respectloos. Zou PVV Purmerend sieren om vragen aan te passen.”

Ook raadslid Mark Intres van D66 neemt op twitter stelling: “Wegkijkburgemeester? Compleet mesjogge, die PVV in Purmerend. Als je geen respect hebt voor de democratie, wat doe je dan in de politiek? Zeg gerust wat je vindt, met oog voor elkaars rol. Kom met een voorstel!” 

D66 raadslid Astrud Wildschut vraag zich af of het zo moet: “Je afvragen of “wij in Purmerend ook een wegkijk-burgemeester hebben die het vertikt om de wet te handhaven”, vind ik een stap te ver.” 

De vragen van PVV Purmerend vindt u hier: https://raad.purmerend.nl/download/84265

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*