Purmerend

Brandweer Purmerend start actie voor voedselbank “Iedereen wil een fijne kerst”

Purmerend – In opvolging van een initiatief van de brandweer uit de regio Rijnmond, start ook de brandweer Purmerend een actie voor de voedselbank. Iedereen die de actie een warm hart toedraagt kan etenswaren doneren door deze te brengen naar de brandweerkazerne aan de Gorslaan. 

Gebiedscommandant André Siebeling: “Wij proberen voedsel in te zamelen voor de mensen die het hard nodig hebben en dan met name tijdens de kerst. Wij als hulpdiensten kunnen meer dan alleen een brandje blussen. Iedereen die wat kan missen en wat extra’s bij de boodschappen kan meenemen, zijn wij dankbaar. Want iedereen wil een fijne kerst.”

Niet alles kan ingeleverd worden. De brandweer Purmerend is vooral op zoek naar houdbare levensmiddelen en producten uit kerstpakketten. Ook non-food producten zoals tandpasta, doucehgel e.d. wordt zeer gewaardeerd. De producten kunnen tot 19 december worden ingeleverd.

Raadslid Astrud Wildschut van D66 was vanmiddag ook van de partij en kwam, namens de fractie van D66, een boodschappentas vol met houdbare producten brengen, die direct gezamenlijk in de kratten werden opgeborgen. “Deze actie ondersteunen wij van harte.”

Diverse supermarkten hebben reeds hun medewerking aangezegd en dat moeten er veel meer worden. Mocht u als detailhandel uw steentje willen bijdragen, dan hoort de brandweer dat natuurlijk graag. “Je kan dan denken dat er in de winkel al ingezameld kan worden.”

Foto’s: Haico Kats

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.