8.9 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
HomeOpmerkelijkParkmobile-gebruikers ontvingen zaterdag onterecht een boete

Parkmobile-gebruikers ontvingen zaterdag onterecht een boete

Regionaal – Een deel van de ongeveer 50.000 automobilisten die afgelopen zaterdag een parkeerkaartje kochten via de digitale parkeerapps Parkmobile en Park-line heeft onterecht een bekeuring gekregen.

Door een storing bij het bedrijf zijn transacties niet doorgezet naar het Nationaal Parkeer Register. Het gevolg: handhavers kregen niet te zien dat de automobilisten hadden betaald. “Door een onvolledige software update zijn de parkeeracties op zaterdag 1 december tussen 10.55 en 16.00 uur niet goed verwerkt. Dit is inmiddels met terugwerkende kracht hersteld”, laat Parkmobile op haar website weten.

Het bedrijf kan de onterechte boetes niet zelf terugdraaien. Wel geeft Parkmobile een leidraad hoe er bezwaar tegen de boetes kan worden gemaakt. Alle deelnemende gemeenten zijn inmiddels van de storing op de hoogte gebracht.

In Noord-Holland gaat het om de gemeenten Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Bergen (NH), Beverwijk, Bloemendaal, Diemen, Gooise Meren, Haarlemmermeer, Heemstede, Hilversum, Hoorn, Ouder-Amstel, Purmerend, Texel, Velsen, Zaanstad en Zandvoort.

 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.9 ° C
9.5 °
8.3 °
75 %
8.1kmh
100 %
vr
13 °
za
16 °
zo
13 °
ma
7 °
di
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.