“Ik zou maar lief zijn, anders nemen die mensen je mee”

Purmerend – “Ik zou maar lief zijn, anders nemen die mensen je mee”… Deze opmerking, of een opmerking van gelijke strekking, horen wij (en onze collega’s van de politie) wekelijks ouders tegen hun, vaak nog erg jonge, kinderen zeggen.

Meestal onbewust en grappig bedoeld, soms omdat het betreffende kind even niet het gewenste gedrag vertoont. Op deze wijze worden wij bij de kinderen echter wel neergezet als een soort boeman, die rondloopt om kinderen te straffen. Kinderen zijn vaak slimmer dan volwassenen denken en sommige opmerkingen blijven, zeker als ze vaker en/of in een bepaalde context, worden gemaakt wel degelijk hangen.

Kinderen worden op deze manier dus aangeleerd bang te moeten zijn voor handhavers of politiemensen. Dat is niet verstandig, want wie weet heeft uw kind ons wel eens nodig.
Stelt u eens voor dat uw kind de weg kwijt is, op straat gepest wordt door andere kinderen, zich bezeerd heeft of lastig gevallen wordt door iemand met slechte bedoelingen, denkt u dan dat uw kind hulp zoekt bij iemand voor wie hij of zij bang is? Nee, daar lopen ze snel van weg, terwijl wij juist wel degenen zijn die kunnen helpen!

Leer uw kinderen daarom dat ze niet bang voor handhavers of politie hoeven te zijn.
Als u handhavers of politie ziet, kunt u uw zoon of dochter veel beter vertellen dat, als ze ooit eens hulp nodig hebben, en papa en mama zijn niet in de buurt, ze naar ons moeten gaan, omdat wij ze dan helpen.

Wij zijn echt zo slecht nog niet! 😉

Foto: Handhaving Purmerend

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*