* kinderen

Iedere peuter betaalbaar naar peuteropvang – nieuwe verordening van kracht

Purmerend – Sinds oktober 2018 is er in Purmerend een nieuwe verordening voor peuteropvang van kracht. Iedere peuter mag vanaf 2 jaar naar de peuteropvang tot hij of zij naar de basisschool gaat. Van ouders wordt hiervoor een bijdrage gevraagd op basis van het gezinsinkomen. Werkende of studerende ouder(s), hebben meestal recht op kinderopvangtoeslag van het Rijk. Zo niet, dan komt de gemeente ouders tegemoet in de kosten via ‘gemeentetoeslag’. 

Op een peuteropvang worden peuters voorbereid op de basisschool. Dit gebeurt spelenderwijs en samen met leeftijdsgenootjes. Purmerend heeft 18 locaties waar een peuter naar de peuteropvang kan. De locaties zijn:

www.kinderopvangpurmerend.nl (12 peuteropvanglocaties)
www.mosterdzaadje.com (1 peuteropvanglocatie)
www.partou.nl (1 peuteropvanglocatie)
www.peuterspeelzaaloverwhere.nl (1 peuteropvanglocatie)
www.psz-kleinduimpje.com (1 peuteropvanglocatie)
www.pszpinkeltje.nl (2 peuteropvanglocaties)

Wat moeten ouders ongeveer per uur betalen?

De gemeente heeft de tarieven vastgesteld, die ouders en verzorgers betalen voor de peuteropvang. Dit gebeurt op basis van het inkomen. Mensen die recht hebben op kinderopvangtoeslag betalen een bedrag van € 8,12 per uur en krijgen via de kinderopvangtoeslag een deel daarvan terug. Mochten ouders geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, dan wordt dit gecompenseerd door de gemeente. Op basis van het inkomen zijn dit de tarieven per uur.

Deze informatie is ook te vinden op: www.purmerend.nl/peuteropvang.

Advies over peuteropvang

Als ouders nog geen keuze gemaakt voor een locatie kunnen ze terecht bij hun jeugdverpleegkundige van het CJG, www.cjgpurmerend.nl, mailen kan aan [email protected] of bellen met 0299 714 848.

Hier leest u de gehele “Bijzondere subsidieverordening peuteropvang gemeente Purmerend 2019

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.