Purmerend

Fase 2 gestart – sloop begonnen om plaats te maken voor Wherepark

Purmerend – Fase 2 van het project Wherepark is al een tijdje gestart. De sloop van de woningen is begonnen. Het ziet er vanaf de weg wat troosteloos uit maar als dan straks het nieuwbouwproject Wherepark er staat, dan heeft Purmerend er toch weer wat moois voor terug.

De huizen waren niet meer van deze tijd en de kosten van renovatie waren bijna net zo duur als nieuwbouw. Woningcorporatie Intermaris heeft daarom besloten om de 150 huizen in fase 2 te gaan slopen en 99 moderne eengezinswoningen ervoor terug te bouwen. De start van de nieuwbouw in fase 2 zal in 2019 beginnen.

In het huidige nieuwbouwplan van het gehele gebied staan nu 245 woningen ingetekend. Hiervan zijn circa 35 appartementen, circa 40 koopwoningen en circa 170 huurwoningen (eengezins).

Alle geïnteresseerden van de sloopwoningen kregen de mogelijkheid een van de nieuwbouwwoningen te huren. Veel bewoners hebben hier gebruik van gemaakt. Zij kozen voor een woning in de naastgelegen wijk ‘Driehoek’. Anderen verhuisden naar een wisselwoning om straks in de wijk terug te keren en een aantal is verhuist naar een woning elders in Purmerend.

Tijd om even het gebied van boven te bekijken. Meer informatie over dit project: https://www.intermaris.nl/ik-huur/wijk-en-buurtverbetering/projecten/project/item/134/

Dronevideo: Youtube – Joery van Horick.

Timelapse video’s: Jan Lievense – Youtube

Dronebeelden: Rob Klaucke


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.