Fase 2 gestart – sloop begonnen om plaats te maken voor Wherepark

Dronebeelden: Rob Klaucke

Purmerend – Fase 2 van het project Wherepark is al een tijdje gestart. De sloop van de woningen is begonnen. Het ziet er vanaf de weg wat troosteloos uit maar als dan straks het nieuwbouwproject Wherepark er staat, dan heeft Purmerend er toch weer wat moois voor terug.

De huizen waren niet meer van deze tijd en de kosten van renovatie waren bijna net zo duur als nieuwbouw. Woningcorporatie Intermaris heeft daarom besloten om de 150 huizen in fase 2 te gaan slopen en 99 moderne eengezinswoningen ervoor terug te bouwen. De start van de nieuwbouw in fase 2 zal in 2019 beginnen.

In het huidige nieuwbouwplan van het gehele gebied staan nu 245 woningen ingetekend. Hiervan zijn circa 35 appartementen, circa 40 koopwoningen en circa 170 huurwoningen (eengezins).

Alle geïnteresseerden van de sloopwoningen kregen de mogelijkheid een van de nieuwbouwwoningen te huren. Veel bewoners hebben hier gebruik van gemaakt. Zij kozen voor een woning in de naastgelegen wijk ‘Driehoek’. Anderen verhuisden naar een wisselwoning om straks in de wijk terug te keren en een aantal is verhuist naar een woning elders in Purmerend.

Tijd om even het gebied van boven te bekijken. Meer informatie over dit project: https://www.intermaris.nl/ik-huur/wijk-en-buurtverbetering/projecten/project/item/134/

Dronevideo: Youtube – Joery van Horick.

Timelapse video’s: Jan Lievense – Youtube

Dronebeelden: Rob Klaucke

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*